NIEUWS

Dit jaar verandert de toegekende uitzendfrequentie van Radio Omroep Sijsele van 107.0 FM naar 92.1 FM.De afgelopen 9 jaar zond Radio Omroep Sijsele steeds uit op de vaste uitzendfrequentie 107.0 FM. Op zich is dat al mooi meegenomen. Dit is na al die jaren onze vertrouwde uitzendfrequentie geworden. Ook ons promotiemateriaal en jingles zijn hierop afgestemd en deze frequentie is bij onze luisteraars gekend.

Maar de VRM (die onze uitzendlicentie toekent) kan deze vaste frequentie echter niet jaarlijks garanderen omdat wij een tijdelijke radio omroep zijn (zogenaamde evenementenradio). Bovendien zijn er het afgelopen jaar heel wat herschikkingen in de FM-band. Er werden netwerklicenties geveild voor radiostations die een dekking over nagenoeg heel Vlaanderen willen. Bepaalde radiostations verdwenen en nieuwe vrije lokale radio’s kregen een uitzendlicentie. Het plan is ook ingezet waarbij radiostations aangemoedigd en begeleid worden om uit te zenden via DAB+ (digitale radio).

Door de herschikkingen op de FM-band zouden we met Radio Omroep Sijsele op de frequentie van de afgelopen jaren andere radiozenders verstoren, wat uiteraard niet de bedoeling is. Daardoor kregen we dit jaar een nieuwe uitzendfrequentie op 92.1 FM. Dit is in het begin van de FM-band.

Wij hebben de nieuwe frequentie ondertussen aangepast op al onze communicatiekanalen (jingles, drukwerk, promotiemateriaal, sociale media, website,…). Ondertussen zijn we ook ijverig bezig met de voorbereiding van onze programmatie. Meer details van wat er dit jaar naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan allemaal te gebeuren staat vind je hier: https://www.radiosijsele.be/2019/02/10-jaar-radio-omroep-sijsele/.

 

Vanaf 13 september tot en met 22 september kan je ons beluisteren in de ruime omgeving van Sijsele op jouw radiotoestel op 92.1 FM en wereldwijd via de stream op onze website. Blijf ons ondertussen zeker volgen op onze website en onze Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK