NIEUWS

Radio Omroep Sijsele bestaat dit jaar 10 jaar en zal dit vieren tijdens de uitzendingen in september 2019 met heel wat leuke initiatieven.


10 jaar = 10 dagen radio uitzendingen

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan zal Radio Omroep Sijsele voor het eerst 10 dagen radio uitzendingen verzorgen op 92.1 FM en via de stream op onze website. We beginnen op vrijdagavond 13 september vanaf 20u met gepresenteerde radiouitzendingen van ’s morgens tot ’s avonds en gaan door tot en met zondagavond 22 september.

ROS LIVE radioshows

Vorig jaar organiseerde Radio Omroep Sijsele voor het eerst de ROS LIVE radioshows op verplaatsing. Ook dit jaar gaat ROS op verplaatsing met 4 live radioshows waarvoor de toegang volledig gratis is:

  • Feestelijke openingsshow op vrijdagavond 13 september vanaf 20u vanuit Autobedrijf Teirlinck in Sijsele (Oedelemse Steenweg 50A) met huldiging van sportpersoonlijkheden en sportverenigingen uit groot-Damme. Er wordt live muziek verzorgd door de coverband Sweet Spot. Na de radioshow wordt het 10-jarig bestaan van Radio Omroep Sijsele gevierd op de betere partybeats van DJ Harm.
  • Ontbijtshow op zondagmorgen 15 september vanaf 9u vanuit gemeentelijke turnzaal in Sijsele. In de ochtendshow blikken we vooruit op wat er allemaal te wachten staat tijdens de radioprogramma’s de komende week. Er wordt ook live muziek verzorgd door niemand minder dan Kylan, bekend van de deelname aan The Voice Kids. Op het ontbijt krijg je 2 boterkoeken en 2 pistolets en een ruim aanbod beleg naar keuze en dranken. Deelname aan het ontbijt kost 13 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Inschrijven kan via email naar info@volleyteamdamme.be, voor 12 september.
  • Live radioshow op dinsdagmiddag 17 september vanaf 14u op de wekelijkse markt op het kerkplein in Sijsele. De wekelijkse markt bestaat 1 jaar. We polsen met marktkramers en bezoekers naar hun mening over dit initiatief en geven leuke prijzen weg met het ‘Rad van Fortuin’. Charmezanger Sammy uit Sijsele brengt live muziek met opzwepende nummertjes.
  • Live radioshow op donderdagnamiddag 19 september vanaf 14u vanuit Oranje vzw in Sijsele (Brouwerijstraat 7). We komen meer te weten over de boeiende initiatieven van Oranje vzw en nemen een kijkje in de ateliers.

Gezelligheid troef in het radiocafé

Ook dit jaar richten we opnieuw een gezellig radiocafé in vlakbij onze radiostudio in de gemeentelijke turnzaal in Sijsele. Elke avond staat in het teken van een ander thema:

  • Maandag 16 september vanaf 20u: Deze avond staat in het teken van cultuur. In Damme en omgeving zijn er heel wat culturele evenementen en is er heel wat talent verscholen. Roland en Sabine nodigen gasten uit de culturele sector uit voor een aangename babbel.
  • Dinsdag 17 september vanaf 20u: Stad Damme wil als onthaaste stad met allerlei initiatieven de bijenpopulatie stimuleren en is hiervoor verkozen tot bijenvriendelijke gemeente. Er werd een bijvriendelijke tuin aangelegd aan de stedelijke bibliotheek in Sijsele. De bijentuin werd in mei 2019 feestelijk geopend met het openingsfeest Biebabeloela. Dit ging gepaard met workshops en rondleidingen, een productenmarkt, speelplezier en muzikale omkadering. Alles hieromtrent en meer over ons kostbare milieu kom je te weten tijdens deze uitzending vanuit het radiocafé.
  • Woensdag 18 september vanaf 20u: Voor het eerst in zijn bestaan heeft Radio Omroep Sijsele een presentatrice, en wat voor één! Dit is zeker een reden om de radiozender voor één avond te laten kapen door meisjes en vrouwen. Vrouwenverenigingen uit groot-Damme staan in de spotlights van deze gloednieuwe live radioshow ROS LADIES NIGHT vanuit het radiocafé. Sabine brengt vrouwen (en meisjes) samen en zoekt uit hoe ze zich organiseren. Iedereen kan de live uitzending gratis komen bijwonen in het radiocafé vlakbij de radiostudio in de gemeentelijke turnzaal.
  • Donderdag 19 september vanaf 20u: De radio is een oud medium, maar blijft tegelijk een heel erg boeiend medium waarnaar we allemaal blijven luisteren. Thuis, in de auto, op het werk,… Naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan blikken we terug op de geschiedenis van de radio en onze eigen radiozender met een aantal radio-iconen. Iedereen kan de live uitzending gratis komen bijwonen in het radiocafé vlakbij de radiostudio in de gemeentelijke turnzaal.

Kom gerust even langs. Iedereen kan de live uitzendingen vanuit het radiocafé gratis komen bijwonen.

En nog zoveel meer…

Naast dit alles kan je opnieuw stemmen via onze website www.radiosijsele.be/top10 voor de ROS top 10 waarvan de uitslag op zondagmiddag 22 september vanaf 15u uitgezonden wordt.

Er zijn tal van leuke radioprogramma’s die gemaakt worden door een professioneel team van radio DJ’s. Ze presenteren op vrije radiozenders, ziekenhuisradio’s of andere evenementenradio’s. Een aantal namen zullen ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Check www.radiosijsele.be/programmatie voor een volledig overzicht van de programmatie.

Verder zijn er ludieke radiospelletjes, staan we open voor verzoeknummertjes die je kan aanvragen en is er natuurlijk veel muziek.

Kortom ook in 2019 is Radio Omroep Sijsele ‘net dat beetje anders‘!

Stem zeker af op 92.1 FM of luister via de stream op onze website.

LIKE ONS OP FACEBOOK