NIEUWS

Vandaag werden aan het militair domein in Sijsele spandoeken opgehangen voor de loopwedstrijd 'Miles for Smiles' op zaterdag 17 maart.Het concept

Er is een loopparcours van exact 1 mile (=1,6 km) uitgestippeld doorheen het militair domein in Sijsele. Het parcours slingert ook doorheen de leegstaande hangars en de groenzones op het domein van de voormalige legerkazerne in Sijsele.

De bedoeling is om met een team van 4 lopers in een periode van 2 uur zoveel mogelijk miles bij elkaar te lopen. Binnen je team wissel je elkaar voordurend af om zo zoveel mogelijk bij elkaar te kunnen lopen. Met je team kies je op voorhand één van deze vijf goede doelen:

De opbrengst van het aantal miles dat je met je team gelopen hebt gaat naar je gekozen goed doel. Hoe meer miles je afgelegd hebt met je team, hoe meer geld er gaat naar het vooraf gekozen goed doel.

Randanimatie

Op het domein zal er voor de lopers ook heel wat randanimatie voorzien worden. Zo zullen er heel wat hapjes verkrijgbaar zijn en een assortiment dranken. Er zal zelfs wellness voorzien zijn. Langs het parcours zullen er verschillende acts zijn. Na afloop van de wedstrijd is er een optreden van een special guest: The Confetti’s. Deze Belgische new-beat groep kent iedereen ongetwijfeld van het nummer The sound of C. Daarna is er een spetterende afterparty met DJ Lamaire in de centrale hal van het militair domein.

Militair domein in Sijsele

In 2011 werden de militaire activiteiten van de legerkazerne stopgezet. Van september 2015 deed het domein dienst als tijdelijk noodopvangkamp voor vluchtelingen. Momenteel werkt stad Damme samen met WVI en het Nederlandse ontwerpbureau Lint Ziegler Branderhorst aan een plan voor een reconversie van de kazernesite. Deze zal de naam ‘Kwartier 51’ of ‘Wijk van de Toekomst’ dragen. De volledige site is 19 ha. Daarin zal er een zone voorzien worden voor woningen, bedrijven en recreatie. Vorige week dinsdag was er nog een infosessie voor genodigden hieromtrent in de Cultuurfabriek in Sijsele.

Op de website van de provincie West-Vlaanderen kan je meer nalezen over de plannen voor de reconversie:
http://winvorm.west-vlaanderen.be/map/winvorm/ow1701-reconversie-kazerne-sijsele/.

Ook in het verleden werden evenementen georganiseerd op de kazernesite. Zo was er vorig jaar op 23 september een publieksmoment over de plannen voor de reconversie. In het najaar van 2015 was er een kijkdag voor omwonenden toen de site dienst deed als noodopvangkamp voor vluchtelingen. Toen er militaire activiteiten waren, waren er ook regelmatig opendeurdagen op de site. Je kon er kennis maken met defensie via tal van demonstraties en opdrachten. Zo kon je er rijden met een legervoertuig, meerijden met een tank, luchtdopen maken, demonstraties van de Seaking reddingshelikopter,… Deze opendeurdagen waren steeds een overweldigend succes. Miles for Smiles zal waarschijnlijk een van de laatste grote evenementen zijn op de site voor de start van de werken voor de reconversie.

Praktische informatie

Miles for Smiles gaat door op zaterdag 17 maart op het militair domein in Sijsele. De site is toegankelijk vanaf de Dorpsstraat in Sijsele. Vanaf 17u30 begint de opwarming en om 18u30 start de eigenlijke loopwedstrijd. Deelname aan de loopwedstrijd en afterparty kost 20 euro en toegang tot de afterparty kost 15 euro. Miles for Smiles is een organisatie van de vereniging Ronde Tafel 11 Brugge. Zij organiseerde eerder al evenementen zoals de wijnhappening ‘Tire Bouchon’ waarbij ze de opbrengst schonken aan goede doelen. Het is de eerste keer dat deze loopwedstrijd georganiseerd wordt.

Meer info voor inschrijven kan je terugvinden op de website en de Facebook evenementenpagina:

LIKE ONS OP FACEBOOK