NIEUWS

Aanstaande zondag komt Wouter De Vries van Topradio langs tijdens de aperoshow om te vertellen over Topradio dat moet stoppen op FM.Vorige week berichtten we op onze website dat er heel wat ophef ontstaan is over de herschikking van radiofrequenties op de FM-band (hier kan je het volledige bericht nalezen). Op 15 september besliste de Vlaams regering dat de populaire radiozender Topradio zijn uitzendlicentie voor de FM-band verliest.

Dit is echter heel opmerkelijk. Topradio bestaat nu iets meer dan 20 jaar en heeft doorheen de jaren een heel trouw en groot luisterpubliek opgebouwd. Dagelijks stemmen er zo’n 120.000 luisteraars af op de radio.

Het dossier van Topradio om hun uitzendlicentie te behouden werd volgens hen niet objectief beoordeeld. Zo is hun financieel plan veel realistischer opgesteld maar dat kostte hen blijkbaar punten in het dossier. Ook het feit dat hun zendschema afwijkt dan dan van de grote hitzenders speelde niet in hun voordeel.

Reacties tegen verliezen uitzendlicentie

Topradio blijft niet bij de pakken zitten. Ze startten onmiddellijk een petitie die je kan ondertekenen op www.topradiomoetblijven.be. In enkele dagen tijd tekenden zo maar even 50.000 mensen de petitie! Dat alleen geeft aan hoe populair de zender is bij haar luisteraars.

Wie vaak op Facebook kijkt heeft ongetwijfeld de enorme heisa gemerkt van fans die Topradio steunen en ook verbitterd zijn dat hun uitzendlicentie afgenomen zou worden. Velen namen ook initiatief en starten Facebook groepen en pagina’s:

Topradio komt naar Radio Omroep Sijsele!

De bekende presentator Wouter De Vries van Topradio was bereid om een woordje uitleg te komen geven. Wouter is bekend van het programma ‘Kies voor De Vries’ dat hij elke werkdag presenteert tussen 15u en 18u. Hij zal wat nadere toelichting geven en vertellen over hun actie tegen het verliezen van hun uitzendlicentie. Wouter komt aanstaande zondag naar de aperoshow met Harm en Dieter tussen 11u en 13u. Zeker de moeite waard om te luisteren!

Wil jij Topradio steunen?

Teken dan de petitie op www.topradiomoetblijven.be.

LIKE ONS OP FACEBOOK