NIEUWS

Barrio Tilo is de pop-up bar tijdens de kermisfeesten in een alu hal op het Lindeplein in Sijsele met foorkramen.De naam Barrio Tilo is een vrije vertaling naar het Spaans voor ‘Wijk van de Linde’. De term verwijst naar de locatie waar alles doorgaat (Lindeplein in Sijsele). Er wordt hiervoor een ruime alu hal geplaatst. Er is een gevarieerd programma met modeshow, DJ’s, bands, eetfestijn, kinderanimatie en kermisattracties op 23-24-25 september 2022.

Openingsavond met Fashion Night

De Fashion Night is de stijlvolle openingsavond op vrijdag 23 september. Er is een verzorgde modeshow met afterparty. De deuren gaan open om 17u zodat je er dan gerust al terecht kan voor een aperitief. De modeshow gaat van start om 20u en bestaat uit 2 delen onderbroken door een pauze van ongeveer 15 minuten. In de modeshow tonen real life modellen nieuwe collecties van damesboetiek F2G uit Sijsele, Lingerie Ultime en Le Petit Boutique uit Sint-Kruis. De modellen inspireren je met de nieuwe najaarstrends voor dameskledij en accessoires, lingerie, herenondergoed, badmode en nachtkledij. Twee presentatrices geven deskundige toelichting.

Na afloop van de modeshow, omstreeks 22u, is er een afterparty met DJ Gum. Hij mixt hits van vroeger en nu naadloos aan elkaar. DJ Gum speelt in danscafés in de regio, privé feesten en openbare evenementen. Afgelopen zomer speelde hij ook in het Campo Café van het grote festival Campo Solar in Damme. Maar DJ Gum is ook een bekend gezicht bij ons. Hij verzorgt samen met Dieter onze jaarlijke aperoshow op kermiszondag.

 

Feest met La Noche del Tilo

Kermis is een feest en dat bewijst het programma op zaterdag 24 september met de naam ‘La Noche del Tilo’. Dit betekent ‘de Nacht van de Linde’. Dit is de enige nacht in het jaar waarbij je tot in de vroege uurtjes kan feesten op het Lindeplein. De deuren gaan open in de namiddag vanaf 16u. Om 19u is er een optreden van de straffe blues en rock ’n roll band ‘Goe Poeier’. Zij waren ook al te gast in onze programma’s op Radio Omroep Sijsele. De band ‘Goe Poeier’ heeft een drukke agenda met optredens op tal van evenementen, zelfs tot in de westhoek. Naast covers van de grote rocklegendes brengen ze ook eigen nummers. Begin februari 2022 brachten ze hun tweede single ‘Do It Again’ uit, de opvolger van hun eerste single ‘Gamblin Man’. Dans mee en geniet van deze jonge talenten.

Na het optreden van ‘Goe Poeier’ maken 4 verschillende DJ’s hun opwachting. Zij mixen de beste dansmuziek aan elkaar. Met hun eigen stijl zorgen ze voor heel wat gevarieerde muziek. Om dat alles kracht bij te zetten is een licht- en lasershow. Dit is de line-up van de DJ’s:

  • 21u00: DJ Rhino Mercy
  • 22u30: DJ Pauwie
  • 23u30 DJ Casablanca
  • 01u00: DJ DCK
  • 03u00: Einde

 

Kermiszondag

Zondag 25 september is de familiedag die alle ingrediënten bevat voor een geslaagde kermiszondag: eetfestijn, kinderanimatie, DJ set, live muziek van bands en kermisplezier. De deuren gaan open om 11u voor een eetfestijn met een varkentje aan het spit. Tijdens het aperitief beleef je het langzame grillproces. Het doet je ongetwijfeld watertanden en is een leuke eyecatcher om te zien. Vanaf 12u kan er aangeschoven voor het buffet. Er is een uitgebreid groentebuffet met frietjes en sausjes. Het eetfestijn wordt verzorgd door Traiteur Vermeulen uit Damme. De tafels zijn feestelijk aangekleed en uitgerust met comfortabele stoelen. De prijs bedraagt 20 euro per volwassene en 5 euro per kind. Inschrijven kan via e-mail naar info@barriotilo.be met vermelding van het aantal personen.

Vanaf 15u is er een optreden van Brugse coverband ‘Peter & The Gems’. Deze band bestaat reeds 10 jaar. Ze brengen Engelse en Nederlandse pop rock klassiekers zoals ‘Hotel California’ van The Eagels, ‘Seven Horses’ van The Peblles, ‘Forest’ van The Cure, ‘Meisjes’ van Raymond en ‘Ik wil je’ van de Kreuners. Het is muziek die vaak bij ons te horen is op Radio Omroep Sijsele. Er is ook kinderanimatie met een springkasteel, ballonnenclown en schminkster. Om 17u is er een DJ set met dansmuziek verzorgd door DJ Jase.

Om 19u00 zorgt de 5-koppige band ‘Lajos & The Gang’ voor een knallende afsluiter van Barrio Tilo. De groep is ontstaan uit vrienden die elkaar ontdekten bij de KSA van Oostkamp. De naam Lajos verwijst naar de naam van de drummer die vaak vergeten wordt maar een heel belangrijke rol speelt tijdens het optreden. De band heeft een gevarieerde playlist. Ze geven een eigen unieke toets aan de covernummers die ze brengen. Na afloop van het optreden speelt DJ Jase.

 

Doorlopend kermisplezier

Doorlopend zijn de kermisattracties bij de alu hal open: vrijdag vanaf 17u, zaterdag vanaf 16u, zondag vanaf 14u en maandag vanaf 16u. Er is amusement en plezier voor iedereen met een lunapark, rupsmolen, draaimolen, eendjeskraam, schietkraam, autoscooter en eetkraam. Er zijn heel mooie kermiskramen bij die ook grote foren aandoen.

Meer info

Alle info over het evenement Barrio Tilo kan je terugvinden op deze website: barriotilo.be

 

LIKE ONS OP FACEBOOK