NIEUWS

Radiomakers van radiozender Studio Brussel moeten in quarantaine na verschillende coronabesmettingen.De voorbije dagen is er bij drie medewerkers van de radiozender Studio Brussel een besmetting van het coronavirus vastgesteld. Na overleg met de bedrijfsarts en de preventiedienst van de VRT moeten alle medewerkers zich nu laten testen. In afwachting van de resultaten moeten ze noodgedwongen thuis blijven in quarantaine vanaf gisterenavond. De besmette collega’s stellen het goed.

Veel non-stop muziek

Michèle Cuvelier zal het ochtendblok (6u – 9u) van thuis presenteren. En ook Fien Germijns praat, net als eind deze week al, het avondblok (16u – 19u) van thuis aan elkaar. Ook tijdens de lockdown werd er van thuis gepresenteerd op de radio. De rest van de dag zal er non-stop muziek te horen zijn. Dat zal alvast de hele komende week zo zijn.

Volgens Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen was dit de enige mogelijke beslissing, al heeft ze verregaande gevolgen voor de programmatie:

De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles. Ook zij komen in contact met hun gezin en met andere mensen, dus we doen dit in het belang van de volksgezondheid. We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.

 

Website Studio Brussel: https://stubru.be/

Wij maken met Radio Omroep Sijsele vanaf 18 september tot en met 27 september live radio vanuit de Cultuurfabriek in Damme. Daarbij nemen wij ook alle voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bij het ontvangen van studiogasten en publiek tijdens bepaalde radioshows.

LIKE ONS OP FACEBOOK