NIEUWS

Er is een minderjarige inwoner van het asielcentrum geïdentificeerd voor het lastigvallen van meisjes aan de bushalte.Op sociale media doken gisteren verontrustende berichten. Het ging over incidenten waarbij meisjes aan de bushalte ter hoogte van het asielcentrum in Sijsele lastiggevallen worden door inwoners van het asielcentrum.

Verdeeldheid over nut asielcentrum

Zoals bekend heerst er een verdeeldheid met voor- en tegenstanders over de aanwezigheid van het asielcentrum in Sijsele. Dat leidt vaak tot scherpe reacties op sociale media. Het verwijderen van berichten over het asielcentrum of reacties daarop in een bepaalde Facebookgroep leidt tot groot ongenoegen van velen die hun mening willen uiten.

Onderzoek loopt

De politie van Damme/Knokke-Heist is een onderzoek gestart. Daarbij kon ondertussen een minderjarige geïdentificeerd worden. Het gaat om een bewoner van het nabijgelegen asielcentrum.

Bij de politie kunnen ze enkel bevestigen dat er een onderzoek loopt. Meer info kan niet vrijgegeven worden omdat het om een minderjarige gaat.

Reacties

Burgemeester Joachim Coens reageert kordaat. Hij wil een grondig onderzoek door de politie. Joachim Coens benadrukt dat alle onregelmatigheden zo snel mogelijk moeten gemeld worden bij de lokale politie. Hij gaat ook in overleg met het Rode Kruis en wil daarbij maatregelen.

Het Rode Kruis vindt het dan weer te vroeg voor het nemen van maatregelen en wil het politie-onderzoek eerst afwachten. Ze willen voorkomen dat alle inwoners in het asielcentrum een negatieve stempel krijgen. Het Rode Kruis geeft aan dat buurtbewoners hen wel altijd kunnen contacteren voor informatie over het centrum.

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/damme/minderjarige-asielzoeker-verdacht-van-lastigvallen-meisjes-aan-bushalte~ae798dbd/

LIKE ONS OP FACEBOOK