NIEUWS

In deze bijzondere tijden verbindt radio ons meer dan ooit. Daarom maken we ook dit jaar opnieuw boeiende radio.



Sinds half maart heeft het coronavirus ons maatschappelijk leven helemaal in de greep genomen en zelfs stil gelegd. Gelukkig kwamen er sinds deze zomer geleidelijk aan versoepelingsmaatregelen die terug meer mogelijk maken. Al moeten we nog steeds heel voorzichtig blijven en gelden er nog heel wat maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

In deze tijden waarbij we contacten zoveel als mogelijk moeten beperken kan de radio meer dan ooit een belangrijke rol spelen om ons te verbinden. Daarom hebben wij met ons team de koppen bij elkaar gestoken om op een coronaveilige manier radio te kunnen maken.

Een beetje historiek

Radio Omroep Sijsele is een initiatief dat ontstaan is vanuit de volleybalclub Volley Team Damme. De radio-uitzendingen maakten deel uit van een kermisprogramma met een handelsbeurs in de gemeentelijke turnzaal en wielerkoersen in Sijsele. Dit jaar is er geen handelsbeurs en is het niet mogelijk om de wielerkoersen te organiseren. Maar er worden wel voor de 11de keer op rij radio-uitzendingen gemaakt, en dit 10 dagen lang.

Cultuurfabriek wordt omgedoopt tot Radiofabriek!

Om de onderlinge afstand in ons team, met onze studiogasten en aanwezige luisteraars te kunnen vrijwaren waren we op zoek naar een ruimere locatie dan de radiostudio in de gemeentelijke turnzaal in Sijsele. En we hebben die gevonden! In samenwerking met het stadsbestuur Damme gaan we dit jaar uitzenden vanuit de Cultuurfabriek. En dit van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september 2020. De naam Cultuurfabriek wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Radiofabriek.

Troeven van de Cultuurfabriek

Het gebouw van de Cultuurfabriek was vroeger papierfabriek Vandenbon. Deze fabriek was in de jaren ’60 en ’70 een belangrijke werkgever in de gemeente. Na de stopzetting van de activiteiten geraakte het gebouw in de jaren 2000 in verval door leegstand. Gelukkig werd het van de sloop gered toen het in 2005 de huidige bestemming kreeg na grondige verbouwingen.

Dit is dé ultieme locatie voor onze radio-uitzendingen dit jaar:

 • Het is dé plek van ontmoeting en verbinding, en laat dit nu net ook zijn wat wij doen
  met onze jaarlijkse uitzendingen.
 • De radiostudio zal ingericht worden in de foyer met de bar. Dat is een voldoende ruime
  locatie waarbij we op regelmatige tijdstippen beperkt publiek kunnen toegelaten voor
  een live optreden op de radio en interviews ter plaatse mee te beleven.
 • De locatie biedt ook de infrastructuur om artiesten en bands te vragen om een
  optreden te geven voor de radio.
 • Het gebouw ligt in het hartje van Sijsele op een goed bereikbare locatie.

Programmatie

Vanaf vrijdag 18 september tot en met zondag 27 september maken we 10 dagen radio uitzendingen vanuit de Cultuurfabriek in Sijsele. Je kan ons vanaf dan beluisteren in Sijsele en omgeving via je radiotoestel op 92.1 FM en overal online via deze website. Naast veel muziek, verzoeknummers, nostalgie, informatie en leuke interviews hebben we een aantal hoogtepunten in petto:

Openingsshow

Vrijdagavond 18 september presenteren we een openingsshow op de radio. Presentatoren Roland en Sabine blikken vooruit op wat we zullen brengen de komende week. Maar er is ook live muziek met optredens van ‘Roland & Sofie‘ en de band ‘Nick Noel & The Red Rose Rogers‘.

Niemand minder dan zangeres ‘Hanny-D’ komt langs (www.hanny-d.be). Ze haalde hoge toppen in de Vlaamse hitparade. Ze laat ons proeven van een aantal nieuwe nummers waaronder het ambiancenummer ‘Waar zijn die handjes’.

Deze openingsshow kan je live komen bijwonen. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Neem contact op via het contactformulier op onze website.

Ontbijtradio

Zondagochtend 20 september verzorgen we een ontbijtshow waarbij je je kan inschrijven om te komen ontbijten. Ondertussen geniet je mee van live radio met de gasten Bart Desutter (schepen van milieu) en kunstenaar Johan Six. Zangeres Yentl Vanderiviere uit Brugge brengt live muziek.

Klik hier om je in te schrijven voor de ontbijtradio.

Radiocafés

Van maandag 21 september tot en met donderdag 24 september openen we ’s avonds vanaf 20u het radiocafé in de foyer in de Cultuurfabriek. In het radiocafé zijn aanwezigen welkom om bij een drankje de radiomakers aan het werk te zien met tal van interessante studiogasten. Een variëteit aan thema’s komt aan bod zoals het bosbeheer en de historiek van de Damse Vaart, de nieuwe bestemming voor Kasteel Ryckevelde, de nieuwe voetbal fusieploeg FC Damme, de nieuwe horecazaak O’billot in Sijsele,…

Elke avond keren vaste rubrieken terug die als een rode draad doorheen de week lopen. Deze zullen je ongetwijfeld boeien om elke avond opnieuw te luisteren. Zo zal onze stadsfilosoof Roel Jacobus elke avond een filosofische rubriek verzorgen.

Je kan ook langskomen in het radiocafé tijdens deze avondshows. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Neem contact op via het contactformulier op onze website.

Jeugd kaapt de radio

Zaterdagnamiddag 26 september geven we de radiozender in handen van de jeugd! Leden van jeugdbewegingen maken frisse en jeugdige radio. Ze vertellen over zichzelf, hun bezigheden, hobby’s, hun jeugdbeweging,… Meer info over wat je precies allemaal mag verwachten wordt later bekend gemaakt.

Aperoshow

Zondag 27 september is het kermiszondag. Dan pakken we vanaf 11u uit met de beruchte aperoshow met Harm en Dieter tot 13u. Aansluitend is er een live concert van de coverband ‘Mr. O & The Havanas’ die je kan komen bijwonen in de podiumzaal van de Cultuurfabriek in Sijsele.

ROS Top 10

Voor het vierde jaar op rij gaan we op zoek naar de 10 meest populaire nummers van onze luisteraars. Vorig jaar pronkte het nummer ‘Hoe het danst’ op de eerste plaats op de voet gevolgd door ‘Dynamiet’ van de rockband BEUK. Wij zijn nu al benieuwd wie dit jaar de eerste plaats wegkaapt. Een hele week lang kan je stemmen. Zondagnamiddag 27 september wordt de top 10 onthuld en worden prijzen uitgedeeld aan wie deelgenomen heeft aan de stemming.

Volg Radio Omroep Sijsele ook online

Blijf Radio Omroep Sijsele alvast volgen via deze website of de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van onze programma’s en studiogasten.

 

Klik hier om de volledige programmatie van Radio Omroep Sijsele te raadplegen

 

LIKE ONS OP FACEBOOK