NIEUWS

Eindelijk herneemt het leven zich terug naar het "nieuwe normaal" met een versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus.Geleidelijk aan worden de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld. Dit gebeurt via een zogenaamde exitstrategie waarbij fase per fase de maatregelen die van kracht zijn opgeheven worden. Daarmee wordt voorkomen dat nieuwe golf van het coronavirus uitgelokt wordt.

Handelszaken zijn terug open

Begin deze week, op 11 mei, ging een nieuwe fase in waarbij één van de belangrijkste zaken was dat alle winkels na een lange periode hun deuren terug mogen openen. De vele handelszaken in Sijsele zoals voor kledij, doe-het-zelf, optiek, auto, fiets, computer,… zijn verheugd om terug te kunnen opengaan. Al moeten zij zich houden aan de basisregels om zoveel mogelijk afstand van elkaar te kunnen houden. Dit kan door markeringen in de winkel, beperken van aantal klanten in de winkelruimte,… Enkel zogenaamde contactberoepen zoals kapsalons mogen nog niet openen.

Verdere versoepelingen

Vanaf morgen, 18 mei, gaat terug een nieuwe fase in met meer versoepeling. Belangrijke zaken hierbij zijn dat contactberoepen, zoals kapsalons, klanten mogen ontvangen. Bibliotheken en musea mogen ook opnieuw opengaan. Onze bibliotheek in Damme heeft nog niet aangekondigd dat deze terug open is. Maar de bibliotheek werkt al een tijdje met een afhaalservice zodat je er steeds boeken kan blijven ontlenen. Het Uilenspiegelmuseum in Damme gaat terug open onder voorwaarden. Tickets moeten vooraf online besteld worden (https://webshopdamme.recreatex.be/Exhibitions/Overview).

Terug wekelijkse markt

Nog een belangrijke wijziging die we volgende week zullen merken is dat openluchtmarkten opnieuw mogen doorgaan, zoals onze wekelijkse markt op dinsdagnamiddag in Sijsele. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet er tussen de kramen onderling voldoende afstand zijn en moet de stroom van bezoekers geregeld zijn om afstand van elkaar te kunnen houden. De aangepaste inplanting van de kramen wordt door de organisatie van de markt in samenspraak met de gemeente gemaakt. De bond West-Vlaamse marktkramers organiseert de markt in Sijsele en start voorlopig nog niet met de wekelijkse markt.

LIKE ONS OP FACEBOOK