NIEUWS

Stad Kortrijk brengt entertainment tot in de woonkamer met de radiozender Sinksen in de wolken als alternatief voor de Sinksenfeesten.Bron afbeelding: www.sinksen.be

In Kortrijk zijn er jaarlijks de Sinksenfeesten rond het weekend van Pinksteren. Dit zijn de grootste volksfeesten van Kortrijk met optredens, straatanimatie, stadsfestivals en een grote rommelmarkt. De Sinksenfeesten trekken jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers. Door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen de Sinksenfeesten niet doorgaan dit jaar. Maar stad Kortrijk voorziet een mooi alternatief: de radiozender Sinksen in de wolken. De naam verwijst naar de radiozender die je uit de lucht kan plukken en staat ook als symbool van hoop in deze moeilijke periode.

Sinksen in de wolken is een evenementenradio, net zoals wij met Radio Omroep Sijsele. Ze zullen van zaterdagavond 30 mei tot en met 1 juni (weekend van Pinksteren) radio uitzendingen maken. Ze zenden uit op de frequentie 92.2 FM in de regio van Kortrijk. Dit zal bij ons waarschijnlijk niet ontvangen kunnen worden, maar je zal hen ongetwijfeld kunnen beluisteren via livestream.

De organisatie benadrukt dat de luisteraars ook thuis blijven om de radio te beluisteren. Maar bedoeling van het concept is wel om via de radio de luisteraars te entertainen. Zo is er een openingsmoment waarbij iedereen opgeroepen wordt om zoveel mogelijk licht aan te steken en kabaal te maken. Luisteraars kunnen hun favoriete verzoeknummers doorgeven met leuke anekdotes. Een DJ speelt op de radio. Jonge DJ’s kunnen een set insturen waarvan de beste 3 verkozen door een jury gedraaid worden op de radio. Er is een quiz voor de slimste deelgemeente, maar waarbij je ook van thuis kan meequizzen. Je kan een optreden volgen van Brihang en Compact Disk Dummies. En er is nog zoveel meer.

Klik hier voor het volledige programma van Radio Sinksen

LIKE ONS OP FACEBOOK