NIEUWS

Vandaag belde Prins Gabriël in naam van het koningshuis met een aantal inwoners van woonzorgcentrum De Stek.Bron foto’s: Woonzorgcentrum De Stek

Het zijn bijzondere tijden door de coronacrisis. Het koningshuis wil de zorgkundigen een hart onder de riem steken. Daardoor belde Prins Gabriël vandaag met het woonzorgcentrum De Stek in Sijsele om er via Skype te spreken met een aantal bewoners. Hij sprak hen bemoedigende woorden toe. De bewoners reageerden vol bewondering en soms ook emotioneel.

Prins Gabriël luisterde ook naar hun bezorgdheden. In het woonzorgcentrum mogen ze al ruim 3 weken net zoals alle andere wooncentra geen bezoek meer ontvangen. De inwoners mogen het centrum ook niet meer verlaten, zoals bvb. voor een animatienamiddag. En voorlopig blijft deze situatie zeker nog tot 19 april. Dat weegt uiteraard door bij de inwoners. En sommigen kunnen de reden hiervan niet zo goed begrijpen.

Prins Gabriël is het tweede kind van Koning Filip en Koningin Mathilde. Hij is nu 16 jaar en kan goed communiceren in het Nederlands omdat hij Nederlandstalig onderwijs volgt. Een andere prins, prins Emmanuel, belde gisteren met een aantal inwoners van een ander woonzorgcentrum in West-Vlaanderen: Amphora in Wingene. Daar is echter een uitbraak van het coronavirus vastgesteld bij een groot aantal bewoners.

Stad Damme is de prins dankbaar om ook aan Damme te denken.

Animatie met optredens

Aan het woonzorgcentrum De Stek is een podium opgesteld op het terras voor het raam van de leefzone. Lokale artiesten treden er af en toe op en brengen animatie met muziek die de inwoners kunnen volgen achter het raam. Zo trad onze presentator Roland er ook al een aantal keer op. De optredens zijn voor de bewoners van De Stek. Buurtbewoners hebben ongetwijfeld de muziek van de optredens gehoord bij hun thuis. Door de maatregelen tegen het coronavirus mogen buurtbewoners wel niet gaan kijken naar de optredens.

Er zijn nog lokale artiesten uit onze gemeente gezocht die willen optreden tussen 10u en 18u. Wie interesse heeft mag zich melden via e-mail aan vrijetijd@damme.be. Spontane optredens zijn uit veiligheidsoverweging niet toegelaten.

LIKE ONS OP FACEBOOK