NIEUWS

Als steunbetuiging voor alle sectoren die werkzaam blijven tijdens de coronacrisis luidden de kerkklokken van Sijsele en Moerkerke voortaan dagelijks om 20u.Door de strenge quarantainemaatregelen die de federale overheid oplegt krijgt ons dagelijkse leven een rare wending. Ons volledige sociale leven moeten we even naast ons leggen: alle sociaal-culturele evenementen en sportwedstrijden zijn geschrapt, horecazaken zijn gesloten, winkels die geen voeding verkopen zijn gesloten,… We mogen ook niet meer onderling samenkomen voor privĂ©-feesten of andere aangelegenheden. Deze strenge maatregelen zijn de enige manier om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken. De maatregelen zijn voorlopig van kracht tot 5 april. Maar specialisten verwachten dat de periode nog verlengd zal worden.

Steun met luiden van kerkklokken en applaus

Om steun te betuigen aan alle sectoren die cruciaal zijn voor onze levensmiddelen, en in het bijzonder de zorgsector, zullen de klokken vanaf vanavond dagelijks luiden in Sijsele en Moerkerke. De klokken luiden steeds om 20u en dat vijf minuten lang. Dit is op vraag van burgemeester Joachim Coens.

Tijdens het luiden van de klokken wordt ook aangemoedigd om vanuit je woning te applaudisseren voor die sectoren. Dit is tegelijk een manier om ons ondanks de quarantainemaatregelen toch met elkaar op een bepaalde manier te verbinden.

Er zijn ook andere parochies die het initiatief genomen hebben om dagelijks de kerkklokken te laten luiden.

Geen erediensten in federatie Damme

Net zoals over het hele land zijn er ook in onze federatie Damme geen erediensten meer en alle kerkgebouwen zijn gesloten. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 19 april. Enkel uitvaarten in besloten kring (met maximaal 20 personen) met strikte regels mbt het afstand houden van elkaar zijn mogelijk.

LIKE ONS OP FACEBOOK