NIEUWS

De gevolgen van de strengere quarantainemaatregelen tegen het coronavirus zullen zich ook in onze gemeente uiten.De federale overheid heeft ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in ons land zoveel mogelijk te beperken. Deze maatregelen hebben ook gevolgen in groot-Damme.

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen gaan in vanaf 14 maart, om middernacht:

  • Alle evenementen worden opgeschort. Dit gaat om zowel om culturele en sociale evenementen, sportwedstrijden van alle takken, jeugdactiviteiten. Dit ongeacht de grootte of locatie. Daardoor zal de Cultuurfabriek en het Uilenspiegelmuseum ook gesloten worden.
  • Ook alle restaurants en caf├ęs worden gesloten.
  • Tijdens het weekend blijven enkel winkels voor levensmiddelen, apotheken en winkels voor dierenvoeding open. Andere winkels moeten dan sluiten.
  • Alle erediensten in kerken (of andere geloofsgemeenschappen) worden geschrapt. Enkel uitvaarten in beperkte kring zijn nog mogelijk.
  • Alle scholen sluiten. In scholen wordt er wel nog opvang voorzien voor kinderen die enkel opvang hebben bij hun grootouders of waarvan hun ouders in de zorgsector werken.
  • Woonzorgcentra mogen geen bezoek meer ontvangen.

Bedoeling is om het onderling contact met elkaar zoveel mogelijk te vermijden en daarmee de verspreiding van het coronavirus in te perken. Daar waar er mogelijks verschillende mensen samenkomen (bvb. in de supermarkt of op de werkvloer) wordt steeds aangeraden minstens 1 meter afstand van elkaar te houden.

Deze ingrijpende maatregelen zullen het straatbeeld aanzienlijk veranderen. Zo zal het toeristische en historische Damme er de komende weken wel heel verlaten bij liggen. De maatregelen zijn momenteel zeker van kracht tot en met 3 april (begin van de paasvakantie).

Afhankelijk van de evolutie van de nieuwe besmettingen kunnen nog deze maatregelen nog verlengd worden of kunnen er nog strengere quarantainemaatregelen volgen.

In het belang van de volksgezondheid wordt iedereen geadviseerd deze maatregelen ernstig te nemen en op te volgen.

Meer info

Alle info over de maatregelen in Damme naar aanleiding van het coronavirus vind je op: https://www.damme.be/corona

Voor vragen kan je mailen naar preventie@damme.be.

De federale overheid heeft de portaalwebsite https://www.info-coronavirus.be/nl/ geopend voor alle vragen en info over het coronavirus.

LIKE ONS OP FACEBOOK