NIEUWS

De drone van VTM Nieuws en HLN vloog over Damme om hartverwarmende boodschappen in beeld te brengen in de strijd tegen het coronavirus.Bron foto: HLN en VTM Nieuws (kleuterschool Hovingenlaan in Sijsele)

VTM Nieuws en HLN zijn woensdag 18 maart gestart met een initiatief om mensen te verbinden in deze tijden waarbij we allemaal moeten thuisblijven. Dit doen ze door elke dag in een andere gemeente een drone de lucht in te sturen en creatief gebrachte boodschappen ivm de strijd tegen het coronavirus in beeld te brengen. Dit kan bvb. met een spandoek, een dansje, stoepkrijt, in het zand, gemaaid in het gras, met hout, met kledingstukken,…

Gisteren kondigde nieuwsanker Dany Verstraeten op het einde van het VTM nieuws iets opvallends aan. De tv-zender VTM komt met hun drone vandaag naar Damme komen om hartverwarmende boodschappen vanuit de lucht in beeld te brengen.

Druk in de weer

Dit nieuws werd door vele inwoners opgepikt en verspreid via Facebook. Vele inwoners in onze gemeente Sijsele en de andere deelgemeentes van groot-Damme waren deze voormiddag druk in de weer. Onder een stralende zon maakten ze hartverwarmende boodschappen. Deze werden geschreven op allerlei creatieve manieren. We konden dat vaststellen op Facebook. Naast privĂ© terreinen werden ook wijkstraten en openbare pleinen met stoepkrijt ingekleurd met originele boodschappen. Zo stellen we beelden vast van het Lindeplein, de Loskaaistraat, Hovingenlaan, Timmermansstraat, Vierscharestraat,…

Vanaf 14u werd de drone verwacht in Damme. Op Facebook passeren op dat moment oproepen om te melden waar de drone gespot is.

Resultaat

Het resultaat geeft zonder meer aan hoe hartverwarmend groot-Damme wel is. Het is uiteraard onmogelijk voor VTM om alle deelgemeentes en alle boodschappen in beeld te brengen. Maar we zien alvast een mooi sfeerbeeld van onze gemeente. De beelden worden getoond op het einde van het VTM Nieuws vanavond.

Foto’s

Wij delen hier graag een selectie van de rijke variatie aan foto’s met boodschappen die we op Facebook gespot hebben.

 

LIKE ONS OP FACEBOOK