NIEUWS

De bibliotheek in Sijsele start met een afhaalservice zodat het nog steeds mogelijk blijft om boeken, tijdschriften en dvd's te ontlenen.De hoofdbibliotheek in Sijsele en de bibliotheken van Moerkerke en Oostkerke zijn gesloten omwille van de maatregelen tegen het coronavirus. Maar omdat we allemaal noodgedwongen thuis moeten blijven neemt Damme als boekendorp het initiatief om in de bibliotheek te starten met een uitleenservice. Zo is het toch nog mogelijk om boeken te ontlenen.

Hoe werkt het?

De uitleenservice wordt enkel verzorgd voor de collectie in de hoofdbibliotheek in Sijsele. Je kan boeken, tijdschriften en dvd’s reserveren.

De catalogus van de bibliotheek kan je raadplegen via deze link:
https://www.bidoc.be/pobdamme/index.html

Vraag via het reservatiesysteem in de catalogus aan wat je wenst, stuur een mailtje naar bibliotheek@damme.be of bel naar 050 37 09 40.

Na bevestiging kunnen de geserveerde materialen afgehaald worden op een afgesproken tijdstip. Dit zal dan klaarliggen in het portaal van de bibliotheek in Sijsele. Zo wordt fysiek contact met het personeel vermeden. Stad Damme raadt uiteraard aan om bij de afhaling rekening te houden om minstens anderhalve meter afstand te houden van andere personen die je ontmoet.

Inleveren

Materiaal inleveren kan enkel via de inleverbus aan de ingang van het gebouw. Wat ingeleverd wordt, wordt zelfs een aantal dagen in quarantaine geplaatst om mogelijke besmettingen van het coronavirus tegen te gaan.

Reportage in nieuws op Focus

Regionale tv-zender Focus bracht vanavond een reportage in het nieuws over de nieuwe afhaalservice in de bibliotheek. Bekijk hier de reportage:

Bekijk hier het volledige nieuwsbericht op de website van Focus en WTV

LIKE ONS OP FACEBOOK