NIEUWS

Met een plechtigheid en een indrukwekkende erehaag werd afscheid genomen van de politiehonden Drago en Blue.Bron foto: Twitter account politiezone Damme/Knokke-Heist

Het ongeval

Op 2 februari was een wagen van de politiezone Damme/Knokke-Heist betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Er werden 5 gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. Maar 2 politiehonden, Drago en Blue, kwamen om. Het ongeval gebeurde rond 1u30 op de Kalvekeetdijk in Westkapelle. Het politievoertuig was onderweg voor een dringende interventie en kwam daar in botsing met een wagen die van de parking van een hotel reed. Beide voertuigen werden door de hevige klap tegen een boom geslingerd.

Zwaar verlies

De verslagenheid in het korps van politiezone Damme/Knokke-Heist is groot omwille van het verlies van de politiehonden. De beiden honden hoorden toe aan hetzelfde baasje Bjorn. In het korps zijn drie hondenbegeleiders en het was de bedoeling dat die elk twee honden zouden hebben, een patrouillehond en een drugshond. Een politiehond kan je niet snel vervangen. Een opleiding van zo’n hond begint acht weken na geboorte en duurt zeer lang (tot 2,5 jaar).

Er werd na het ongeval een rouwregister geopend in het politiecentrum in Knokke.

Indrukwekkend eerbetoon

Vandaag, 7 februari, werd een herdenkingsplechtigheid georganiseerd in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark in Knokke. Het politieteam Damme-Knokke/Heist werd ontvangen met een erehaag. Meer dan honderd hondenbegeleiders kwamen het korps en hondenbegeleider Bjorn van Drago en Blue een hart onder de riem steken. Na de dienst werden de collega’s van de getroffen politiezone opgewacht door een erehaag van tientallen hondenbegeleiders met hun trouwe viervoeter.

Politiehonden worden aanzien als volwaardige en onmisbare collega’s. De rouwperiode is daarom zwaar. Het wordt een heel moeilijke taak om de politiehonden snel te vervangen.

Ook wij wensen ons politiekorps veel sterkte toe bij dit zware verlies.

LIKE ONS OP FACEBOOK