NIEUWS

Met de tweede editie van het stadsfestival in Damme kan zowel jong en oud opnieuw op diverse historische locaties cultuur beleven.Onze stad Damme wordt door ons stadsbestuur geprofileerd als de stad die tijd geeft voor onthaasting, ontdekking en ontmoeten. Een initiatief dat hieraan tegemoet komt is het stadsfestival in Damme. Afgelopen vrijdag werd het geopend. Dit jaar is het de tweede editie met als thema: ‘Het nest tussen waarheid en herinnering’.

Wat houdt het Stadsfestival in?

Een bezoek start bij stichting IJsberg. Dit is de voormalige jongensschool van Damme die grondig gerenoveerd werd en een volledig nieuwe bestemming als cultuurhuis kreeg. Er is een gezellig leescafé, boekshop en expo-ruimte. Onder de noemer ‘Winterzinnen’ zijn er ook zogenaamde intieme evenementen gepland van verschillende kunstdisciplines (literatuur, poëzie, beeldende kunst, filosofie, erfgoed,…). Via deze link kan je alle geplande evenementen raadplegen: http://www.stichtingijsberg.be/nl/projecten-2.

Buitenaanzicht van de gerenoveerde site waar Stichting IJsberg gevestigd is

In de binnenstad van Damme kan je me de festivalpas nog andere historische locaties bezoeken. De kleine zusterkamertjes in de Margaretha-vleugel van het Sint-Janshospitaal zijn dit jaar een nieuwe extra locatie. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk tonen diverse kunstenaars werken die kaderen in het thema. En er is een poëzieparcours met werk van schrijver-dichter Remco Campert langs een deel van de Damse vesten.

Praktische info

Bij Stichting IJsberg (Burgstraat 5 in Damme) kan je een festivalpas verkrijgen voor 10 euro. Voor kinderen onder 12 jaar is het gratis.

Maandag 23 september 2019 verschijnt er in de krant De Standaard een uitgebreide bijlage over het Stadsfestival. Het Stadsfestival loopt nog tot en met 8 december 2019.

Meer info

Alle gedetailleerde info kan je raadplegen op de website van Stichting IJsberg: http://www.stichtingijsberg.be en de Facebookpagina van het Stadsfestival Damme: https://www.facebook.com/Stadsfestival-Damme-2078616805725143.

Via deze link kan je de reportage herbekijken uit het nieuws op de regionale televisie Focus TV: https://www.focus-wtv.be/video/stadsfestival-pakt-voor-tweede-keer-damme.

 

Vanavond (16 september) in het radiocafé over cultuur kan je vanaf 20u nog meer over culturele activiteiten vernemen via de radio of kom gewoon even langs in het radiocafé vlakbij onze radiostudio in de gemeentelijke turnzaal.

LIKE ONS OP FACEBOOK