NIEUWS

Vandaag, 17 september, is er heel wat te beleven op jouw radio! We trekken naar de wekelijkse markt en vanavond openen we opnieuw ons radiocafé.Het wordt een drukke dag vandaag voor het team van Radio Omroep Sijsele. Deze ochtend zijn we volop bezig met de opbouw van een mobiele radiostudio op het kerkplein in Sijsele. Daar zenden we vanaf 14u een live radioshow uit vanop de wekelijkse markt. En vanavond openen we vanaf 19u ons radiocafé met vanaf 20u live radio over het milieu en de bijvriendelijke gemeente Damme.

Wekelijkse markt viert 1-jarig bestaan

Een jaar geleden nam de bond van West-Vlaamse marktkramers het initiatief om te starten met een wekelijkse markt op dinsdagnamiddag op het kerkplein in Sijsele. Dinsdag 11 september was de eerste wekelijkse markt onder een stralende zon. Het concept voor de wekelijkse markt is een succes. Er zijn veel bezoekers en ook nieuwe marktkramers boden zich aan om te komen. Zo kwam er al gauw een ruim en gevarieerd aanbod: vlees, kaas, groenen, fruit, wenskaartjes, dessert, vis, bloemen en planten,…

Naar aanleiding van het 1-jarig bestaan zenden wij vanmiddag vanaf 14u live uit vanop de wekelijkse markt. We doen een praatje met de organisatoren, de deelnemende marktkramers en bezoekers. Maar er is meer! We hebben een zogenaamd ‘Rad van fortuin’. En charmezanger Sammy (Gaston Coene) brengt er de sfeer is met leuke muziek en meezingers.

Het is een stralende nazomerdag vandaag. Kom dus zeker eens langs, draai aan ons rad en win één van onze waardebonnen geschonken door de marktkramers naar aanleiding van de eerste verjaardag van de wekelijkse markt.

Radiocafé over milieu en bijen in het bijzonder

Stad Damme is dit jaar erkend als bijenvriendelijke gemeente. Er werd hiervoor een bijvriendelijke tuin aangelegd aan de stedelijke bibliotheek in Sijsele. De bijentuin werd in mei 2019 feestelijk geopend met het openingsfeest Biebabeloela. Dit ging gepaard met workshops en rondleidingen, een productenmarkt, speelplezier en muzikale omkadering.

Vanavond hebben we het over hoe dit initiatief tot stand gekomen is en over ons kostbare milieu in het algemeen in tijden waar het klimaat een heel actueel thema is.

Iedereen kan de live uitzending gratis komen bijwonen in het radiocafé vlakbij de radiostudio in de gemeentelijke turnzaal.

 

LIKE ONS OP FACEBOOK