NIEUWS

Aanstaande zaterdag 14 september is er de wielerkoers De Kustpijl waarvan het parcours slingert over Knokke-Heist en de Damse polders.Bron foto: Organisatie De Kustpijl

Volgende week zaterdag 21 september zijn er diverse wielerkoersen in Sijsele naar aanleiding van het kermisweekend, waaronder het Dams wielercriterium. Maar aanstaande zaterdag trekt een UCI-wielerwedstrijd door de Damse polders: De Kustpijl. Deze wielerkoers trekt over grondgebied Damme en Knokke-Heist. Er zijn 2 wedstrijden: één voor eliterenners (in totaal 199,6 km) en een afwachtingskoers voor gentlemen (in totaal 55 km).

Eliterenners

Om 13u00 wordt het startschot gegeven op de Zeedijk in Heist ter hoogte van de Raan. Er zijn eerst 5 grote ronden, gevolgd door 5 kleinere lokale ronden. De grote ronde gaat via de Parkstraat (Knokke-Heist), Elizabetlaan (Knokke-Heist), Heistlaan (Knokke-Heist), Dudzelestraat (Knokke-Heist), Westkapelse Steenweg (Brugge), Damse Steenweg (Brugge), Koolkerkesteenweg, Westkapellesteenweg, Oostkerkestraat, Dorpsstraat (Knokke-Heist), Herenweg (Knokke-Heist), Westkapellestraat (Knokke-Heist), Breed Veertien (Knokke-Heist), Loopplank (Knokke-Heist), Bakboord (Knokke-Heist) en Heistlaan (Knokke-Heist). De lokale ronden blijven op grondgebied Knokke-Heist. Aankomst is voorzien omstreeks 17u30.

Afwachtingskoers

Na het vertrek van de eliterenners start er om 13u15 een afwachtingskoers voor gentlemen. Deze renners rijden 10 ronden op grondgebied Knokke-Heist via: Zeedijk in Heist, Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan, Marktstraat, Westkapellestraat, Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan, Anemonenlaan en Zeedijk in Heist. Aankomst is voorzien omstreeks 14u45.

Meer info

Op de website van de organisatie van De Kustpijl kan je meer gedetailleerde info (teams, klassement van 2018, parcours) raadplegen: http://www.dekustpijl.be.

LIKE ONS OP FACEBOOK