NIEUWS

Aanstaand weekend is het feest in Sijsele en omgeving met de driedaagse Marollenkermis dat uitpakt met een heel gevarieerd programma.Marollenkermis is met de 49ste editie de oudste wijkkermis in Sijsele. Ondertussen is dit kermisweekend een begrip geworden in onze streek.

Eetfestijn met betoverende show!

Het kermisweekend gaat van start op vrijdag 16 augustus. ’s Avonds zijn er frietjes met stoverij à volonté en een uitgebreid groentenbuffet. Daarna kan je genieten van een betoverende show van het internationaal travestiegezelschap Madame Zaza Projects. Hun nieuwe show met zo maar even zeven travesties en drie dansers wordt ongetwijfeld de moeite. Toegang tot de show is helemaal gratis!

Hoe wielersport en feesten elkaar aanvullen…

Zaterdagmiddag 17 augustus is het wielernamiddag. Daar kan je aan het kruispunt van de Zwaanstraat met de Veldstraat kijken en supporteren voor drie wielerwedstrijden van verschillend niveau:

  • 13u15: start wedstrijd voor recreanten (8 ronden met totaal van 25,6 km)
  • 14u15: Dams wielercriterium (15 ronden met totaal van 48 km)
  • 15u15: wedstrijd voor de A’s van W.A.O.D. (22 ronden met totaal van 70 km)

Deelnemers kunnen zich vanaf 12u30 inschrijven aan de start op het kruispunt van de Veldstraat en de Zwaanstraat.

Vanaf 13u is er in de polyvalente zaal op het Marollenplein een bierproeverij van ‘Bier van Olier’. Minstens 14 brouwers laten je proeven van streekbieren uit onze regio. Kinderen komen er helemaal aan hun trekken op de kermis met de draaimolen, eendjeskraam en schietkraam. En er zijn ook leuke springkastelen.

Zaterdagavond is het tijd om de beentjes los te gooien. Coverband Nitty Gritty (16u), Bearfeet (18u), Face2Face (20u) en Strikeusder (22u) brengen er goeie live muziek. Daarna is er de bierproeversfuif met DJ Jus.

Vlaamse kermisdag met tal van festiviteiten

Zondag 18 augustus gaan de deuren van de tent al open bij het krieken van de dag om 7u! Er is de rommelmarkt op het Marollenplein en de 34ste Marollenwandeltocht. Op de wandeltocht zijn er verschillende wandelafstanden naar keuze: 6, 12, 18 en 24 km. Bossen, paadjes, kerkwegels en veel groen vormen het decor van deze wandeltocht. Ontdek de mooie natuur in onze eigen streek! Onderweg zijn er verzorgde rustposten met sanitair, drank- en eetgelegenheid.

Zondagnamiddag is het Vlaamse kermismiddag met heel wat ambiance in de tent op het Marollenplein:

  • 15u00: optreden van schlagerzanger Sammy uit Sijsele
  • 17u30: optreden Kylan: André Hazes uit De Voice-Kids op VTM
  • 18u00: trekking van de tombola: steunkaarten met 5 tombolanummers voor de prijs van 2,5 euro bij bestuursleden
  • 19u00: optreden coverband Triple Malted uit Maldegem
  • 20u00: optreden Mr. O & The Havanas: na hun knappe optreden vorig jaar brengen ze dit jaar nieuwe nummers
  • 22u00: afsluitende fuif ‘We goan nog niet naor’us’

Rond de tent is er de hele namiddag rommelmarkt en zijn de kermisattracties open voor de jongsten onder ons.

Praktische info

Alles gaat door op het Marollenplein (toegang via Dorpsstraat thv nr 31 of via Molenstraat thv nr 35). Wagens kunnen parkeren langs de Dorpsstraat of Molenstraat, voor fietsen is er een fietsenstalling op het Marollenplein. De toegang tot alle festiviteiten in de tent is volledig gratis.

Het bestuur en de vrijwilligers zijn nu volop in de weer om de tent helemaal klaar te maken voor het aanstaand feestweekend. Zij geven ook het komende weekend het beste van zichzelf om er een aangenaam feestweekend van te maken. Kom aanstaand weekend zeker langs op één of meerdere kermisdagen en geniet van de enige echte authentieke Marollenkermis!

Meer info: www.marollenkermis.be

 

Vanaf 13 september tot en met 22 september kan je ons beluisteren in de ruime omgeving van Sijsele op jouw radiotoestel op 92.1 FM en wereldwijd via de stream op onze website. Blijf ons ondertussen zeker volgen op onze website en onze Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK