NIEUWS

Dat het in onze gemeente goed is om wonen bewijst dat de oudste West-Vlaming Rachel Neyt hier in Sijsele woont!


Bron foto: Davy Coghe, voor Krant van West-Vlaanderen

Op 12 juni 2019 was het groot feest in het woonzorgcentrum De Stek in Sijsele. Rachel Neyt viert haar 110ste verjaardag. Ja, inderdaad, het is geen tikfout: 110 jaar. Eigenlijk is Rachel vandaag jarig, maar haar feest vond afgelopen woensdag plaats.

Rachel werd geboren in Sijsele. Haar ouders hadden 6 dochters en 3 zonen. Zij was de jongste van de meisjes. Rachel groeide op in de Houtstraat in Sijsele. Ze huwde met Rachel huwde met Achiel Reybrouck, een varkenskoopman die later ook als metser actief was. Zelf werkte Rachel als poetsvrouw. Haar echtgenoot Achiel overleed eind 1979. Rachel verblijft sinds 1998 na een ziekenhuisopname in een woonzorgcentrum.

Met 110 jaar is Rachel Neyt de oudste West-Vlaming op dit moment en de oudste Dammenaar ooit. Qua gezondheid is ze nog steeds scherp van tong en en geest. Zo reageerde ze nog aan de feesttafel dat ze geen kind is en wel zelf haar taart zal snijden. Enkel haar gehoor laat het afweten.

Deze video gemaakt van stad Damme geeft een sfeerbeeld van dit toch wel bijzondere verjaardagsfeest in het woonzorgcentrum De Stek in Sijsele:

Namens het volledige team van Radio Omroep Sijsele wensen wij Rachel een heel gelukkige verjaardag!

Klik hier voor het artikel over deze bijzondere verjaardag op de website van de Krant van West-Vlaanderen

Vanaf 13 september tot en met 22 september kan je ons beluisteren in de ruime omgeving van Sijsele op jouw radiotoestel op 92.1 FM en wereldwijd via de stream op onze website. Blijf ons ondertussen zeker volgen op onze website en onze Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK