NIEUWS

Met het officiële begin van de zomer vandaag opent vanavond de zomerbar Ryckevelde Parkkaffee in Sijsele en Fayard in Sint-Kruis. Volgend weekend opent ook in Oedelem de zomerbar CoBar.Bron foto: Ryckevelde Parkkaffee

Pop-up zomerbar in een oase van rust in het bos

Het Ryckevelde Parkkaffee is gelegen midden in het Ryckevelde bos in het oude historische kasteel. Dit is vlakbij het nieuwere kasteel waar tot 2014 het Europees vormingscentrum in gevestigd was. Dit initiatief doet bij sommigen vragen rijzen of dit wel kan om een bar midden in het rustige Ryckevelde bos uit te baten. Maar deze pop-up zomerbar werd toegelaten door het stadsbestuur van Damme mits er rekening gehouden wordt met strikte geluidsnormen en openingsuren. Recreatie is hier mogelijk omdat de pop-upbar in parkgebied ligt.

Het Parkkaffee opent vanmiddag om 14u en blijft ruim een maand open tot en met zondag 28 juli, telkens op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Er is een ruim terras, omgeven door een ligweide en bloemenweide. Er zullen ook gelegenheidsevenementen plaatsvinden zoals Tour de France op groot scherm en tal van gast-DJ’s met een live optreden. De initiatiefnemer en eigenaar van het kasteel Laurens Vogelaers benadrukt wel dat het in geen geval de bedoeling is om hier ‘wilde feestjes’ te organiseren.

Uitbater Laurens hecht veel belang aan ecologie. Zo zullen de aangeboden dranken eerder lokale en Europese producten zijn, heeft de houten bar een groendak en worden herbruikbare bekers gebruikt.

Meer info over het Ryckevelde Parkkaffee kan je raadplegen op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Ryckeveldeparkkaffee.

Cinema en zomerbar Fayard

Vanavond gaat ook zomerbar Fayard open. Deze is gelegen net over de grens tussen Sijsele en Sint-Kruis, vlakbij de Maalse Steenweg langs de Pelderijnstraat 54 in Sint-Kruis. Er is een sfeervol en gezellig zonneterras met ontspannende muziek waar je kan genieten van frisse drankjes en bruisende activiteiten. Het mooie witte kasteel met het rondliggende domein vormt alvast een origineel decor om te ontspannen en te genieten van de zomer.

Maar er is meer dan enkel een zomerbar! Er is ook een cinema met elk weekend gratis vertoningen van de beste filmklassiekers. Zomerbar Fayard is vanaf vanavond de hele zomer open tot en met zaterdag 14 september telkens op vrijdag, zaterdag en zondag. Meer info over zomerbar Fayard kan je vinden op de website: www.fayardbrugge.be.

Zomerbar CoBar

Aan het kruispunt van de Oedelemse Steenweg en de Zomerstraat opent volgende week zaterdag 29 juni nog een zomerbar: CoBar. Deze ligt net over de grens tussen Sijsele en Oedelem, langs de Sijselestraat 93 in Oedelem. De organisatoren zijn nu volop in de weer om een sfeervol en aangenaam zonneterras in elkaar te timmeren met hout. Het terras kijkt uit op de Oedelemse velden aan de voet van Oedelem berg. De zomerbar ligt op het erf van een boederij, verscholen achter een schuur. Naast dolle drankjes worden er ook verrassende gerechtjes zoals tapas geserveerd. Meer info over zomerbar CoBar kan je vinden op hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/category/Bar/Zomerbar-CoBar-553956498432417/

 

Ga gerust eens langs en geniet van de zomer met een zomers drankje en hapje bij deze pop-up zomerbars. En met de zomerse temperaturen die voorspeld worden voor de komende dagen kan de zomer alvast niet meer stuk!

 

Vanaf 13 september tot en met 22 september kan je ons beluisteren in de ruime omgeving van Sijsele op jouw radiotoestel op 92.1 FM en wereldwijd via de stream op onze website. Blijf ons ondertussen zeker volgen op onze website en onze Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK