NIEUWS

De grote zomerfestivals komen geleidelijk aan in het zicht, maar op zondag 9 juni is er in Sijsele al het rockfestival Statierock.Statierock wordt dit jaar al voor de 5de keer op rij georganiseerd door feestcomitƩ vzw De Statie. Door de toenemende populariteit week Statierock in 2017 uit van het voormalige stationsgebouw in Sijsele naar het veel ruimere Marollenplein.

Line-up

Dit jaar pakt Statierock opnieuw uit met een heel interessante line-up met een variatie van maar liefst 8 bands die een live performance brengen, en dat al vanaf ’s morgens 11u30!

  • 11u30: Goe Poeier: 4 jonge rockers met blues in de vingers, ze brengen muziek die veel ouder is dan henzelf afgewisseld met eigen werk. In de zomer van 2018 na een paar spetterende jamsessies werd Goe Poeier geboren.
  • 12u45: Blain: West-Vlaamse rockband van Roeselaarse bodem. Deze vierkoppige band speelt stevige en pure rock.
  • 14u00: Wasted 24/7: Brugse punk rock band die toegankelijke popmelodieĆ«n combineert met strakke rock ritmes en een energetische live set.
  • 15u15: The Sillycons: Brugse punkband die jaarlijks een vaste waarde is op Statierock. Ze brengen rock maar ook roll met distortion en attitude.
  • 16u30: A Gentlemans fair: Ervaren muzikanten die spelen puur voor de liefde voor muziek. Hun muziek gaat in de stijl van Masters Of Reality en Stone Temple Pilots, met een vleugje R.E.M. en The Cure.
  • 17u45: Mr Myst: Afkomstig uit stad aan zee: Oostende. Ze laten vooral 80’s rock sound weerklinken.
  • 19u00: Fire Down Below: Vierkoppige band uit Gent die in reviews gelinkt wordt aan Kyuss, Truckfighters, Red Fang, Tool en Soundgarden. Ze worden systematisch geprezen voor hun unieke sound.
  • 20u15: The Sieseelse allstars: Gelegenheidsband met leden van Article Sixties, BEUK, Gentlemen’s Fair, Gin Avanse, Goe Poeier, Sweet Spot en ongekroonde cultheld Peter VDV.

Praktische info

Naast drankgelegenheid zal er ook voldoende eetgelegenheid zijn met een mobiele frituur die de hele dag doorlopend open is. De toegang is volledig gratis.

Locatie

Statierock gaat door op het Marollenplein in het centrum van Sijsele. Het plein is toegankelijk via de Dorpsstraat ter hoogte van nr 29 en via de Molenstraat ter hoogte van nr 35. Er is parkeergelegenheid in de Dorpsstraat.

LIKE ONS OP FACEBOOK