NIEUWS

Op het bijenfeest in Gent werd bekend gemaakt dat de tuin aan de bib in Sijsele de bijenvriendelijkste tuin is van Vlaanderen.Naast Damme was ook Beveren kandidaat om de titel in de wacht te slepen. Stad Damme heeft aan de bibliotheek in Sijdele een nieuwe gevarieerde tuin aangelegd met een verticale tuin, een graveltuin, een fruittuin, een rozenborder, enz. De jury (leden van de Vereniging voor Openbaar Groen) oordeelde op 10 criteria: planten, beheer, installaties, sensibilisering, partners, ontwerp, biodiversiteit, aanleg, locatie en publiciteit.

De jury merkte op dat het ontwerp en de planten in de tuin vakkundig geselecteerd werden. De bloemen bevatten veel nectar wat ten goede komt van de bijen. Stad Damme ondernam ook andere initiatieven zoals workshops om de inwoners te stimuleren om veel bloeiende planten in de tuin te voorzien. Op zondag 19 mei was er de opening van de nieuw aangelegde tuin met het bijenfeest Biebabeloela. Niemand minder dan chocolatier en imker Dominique Persoone is peter van het hele project en het gezicht voor de campagne.

Week van de bij

Met deze benoeming op het Bijeenfeest in Gent wordt de ‘Week van de Bij’ ingezet. Daarbij wordt het belang van de bij in de kijker geplaatst en de maatregelen die wij hiervoor kunnen doen. Mensen denken vaak dat bijen enkel kunnen overleven in een landelijke omgeving, maar niets is minder waar. Ook in de stad leven vele soorten bijen. Aan het vergroenen en bijenvriendelijk maken van de stad, kan iedereen zijn steentje bijdragen.

Bekijk hier de reportage uit het nieuws op Focus TV

 

LIKE ONS OP FACEBOOK