NIEUWS

Op woensdag 12 juni trekt de eerste rit van de wielerkoers Belgium Baloise Tour door het centrum van Sijsele richting de finish in Knokke.


Bron foto: Organisatie Belgium Baloise Tour

Sinds dit weekend staan er in het centrum van Sijsele bordjes van de Belgium Baloise Tour (in de volksmond de Ronde van België genoemd). Die gaven al aan dat de koerskaravaan door Sijsele trekt. Deze grote wielerkoers is dit jaar aan zijn 89ste editie toe. Op woensdag 12 juni wordt de eerste rit gereden.

Bekijk de Belgium Baloise Tour in Sijsele

Op woensdag 12 juni wordt het startschot van de koers gegeven op de grote markt in Sint-Niklaas om 11u. De wielrenners rijden daarbij van Sint-Niklaas naar Knokke. Dit is een rit van 183,5 km. De renners worden in Sijsele verwacht tussen 13u30 en 14u00.

Via de gewestweg N9 (Gentse Steenweg) rijden de renners onze provincie West-Vlaanderen binnen via Sijsele. In het centrum van Sijsele nemen de renners de afslag in de Stationsstraat. Op het einde van de Stationsstraat trekt de karavaan op de kasseien van de Brieversweg verder richting Male (Sint-Kruis). Na een doortocht door het historische centrum van Damme vervolgt de koers langs het Leopoldkanaal richting de finish in Knokke. Op grondgebied Knokke-Heist zijn er nog 2 plaatselijke rondes.

Raadpleeg hier het gedetailleerde parcours van de eerste rit

Ook op donderdag 13 juni trekt de rennerskaravaan voor de tweede rit opnieuw door het centrum van Sijsele maar dan in de andere richting. Dan verloopt de rit van Knokke naar Zottegem in de Vlaamse Ardennen, een rit van 179,9 km. Het vertrek is om 11u voorzien in Knokke. De renners worden omstreeks 12u in Sijsele verwacht. De karavaan rijdt Sijsele binnen via de Brieversweg, zet de tocht verder via de Stationsstraat, de Dorpsstraat en verlaat Sijsele via de Oedelemse Steenweg.

Raadpleeg hier het gedetailleerde parcours van de tweede rit

Neem gerust een kijkje langs het parcours in Sijsele woensdag of donderdag.

Rechtstreeks op tv

Na het VRT nieuws van 13u kan je de grote Belgium Baloise Tour woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag rechtstreeks volgen op televisie op één (vanaf omstreeks 13u30). Woensdag zal de doortocht door Sijsele te zien zijn, donderdag zal de karavaan Sijsele al verlaten hebben tijdens de uitzending op televisie.

Respecteer de verkeerssignalisatie

De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Check alle info over de ritten, de deelnemers en het klassement op de officiële website van de Belgium Baloise Tour

Vanaf 13 september tot en met 22 september kan je ons beluisteren in de ruime omgeving van Sijsele op jouw radiotoestel op 92.1 FM en wereldwijd via de stream op onze website. Blijf ons ondertussen zeker volgen op onze website en onze Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK