NIEUWS

Stad Damme en gemeente Beernem organiseren op 22 juni een belevingsdag elektrisch rijden met proefritten en infosessies.De recente klimaatmarsen en debatten in de politiek maken ons bewust dat we moeten streven naar minder emissies van onder andere wagens op benzine en diesel. Elektrische voertuigen die geen uitstoot produceren zijn de oplossing voor de toekomst.

Vorig jaar organiseerden Damme en Beernem een belevingsdag elektrisch rijden in Beernem. Het grote succes vroeg om een vervolg dit jaar. Wie in Sijsele woont kreeg deze week een flyer in de bus. Dit jaar gaat de belevingsdag door in het sportpark in de Vissersstraat in Moerkerke. Het doel is om die dag gratis en zonder aankoopverplichting kennis te maken met elektrische auto’s en motoren, waarmee we in de toekomst steeds meer gaan rijden.

Schepen Bart Desutter (CD&V+) verklaart dit nader:

Damme en Beernem hebben het Burgemeestersconvenant ondertekend. We hebben daarin beloofd om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Daarom willen we minder voertuigen op de weg die rijden op benzine of diesel. Dat kan voor een deel door meer te stappen, te fietsen en gebruik te maken van het openbaar vervoer. Maar we moeten ook overschakelen op elektrische auto’s, motoren en brommers. Voor veel mensen is dat een stap in het onbekende. Daarom zorgen we ervoor dat iedereen al eens kan ervaren dat elektrisch rijden leuk en comfortabel is. Elektrische voertuigen rijden stil en erg soepel.

 

Je kan die dag zelf plaats nemen achter het stuur van een elektrische auto voor een proefrit van 5 tot 10 kilometer. De autohandelaar geeft uitleg vanop de passagierszetel. Partner en/of kinderen kunnen mee op de achterbank. Deze automerken zijn aanwezig met één of meerdere modellen: Audi, BMW, Hyundai, Jaguar, Kia, Nissan, Renault, Smart en Volkswagen. Wie dat wenst kan ook een ritje maken met een elektrische motor.

Verder zijn er infosessies over elektrisch rijden en het laden van de batterij. Je kan er ook terecht bij deskundigen met al jouw vragen.

Praktische info

De belevingsdag gaat door op zaterdag 22 juni van 13 tot 17 uur, aan de parkeerplaats van het sportpark in de Vissersstraat in Moerkerke.

LIKE ONS OP FACEBOOK