NIEUWS

Oud-KLJ Sijsele organiseert opnieuw de Smoefelroute op donderdag 15 augustus 2019 waarbij je al sneukelend fietst door prachtige natuur.Smoefelroute wint aan populariteit

De smoefelroute is dit jaar met de achtste editie ondertussen een begrip geworden in onze streek. Het is een riante sneukeltoer met de fiets die slingert door de prachtige natuur van het Brugse Ommeland. Jaar na jaar trekt de smoefelroute meer fietsers aan. Vorig jaar werd een nieuw record van zo maar even 970 deelnemers gebroken! Die fietsers komen niet enkel uit onze streek. Zo waren er vorig jaar deelnemers uit onder meer Roeselare, Koksijde, Gent, Drongen, Evergem en zelfs uit Kasterlee (gelegen in de Kempen).

Elk jaar nieuw traject

Het volledige traject is ongeveer 35 km. Elk jaar wordt een volledig nieuw traject uitgestippeld waar je ongetwijfeld nieuwe fietsroutes ontdekt. Vorig jaar trok de tocht richting de polders tot het charmante witte dorp Lissewege.

Waar de rit dit jaar naartoe trekt blijft echter nog een groot geheim. Het is sowieso zeker dat het traject dit jaar opnieuw een andere richting uitgaat dan de vorige jaren. De organisatie wil enkel prijs geven dat er een stop zal zijn die te maken heeft met de roots van KLJ Sijsele…

Verzorgde stopplaatsen

Er worden in totaal 5 verzorgde stopplaatsen voorzien waar je tussendoor kan verpozen en genieten van een hapje en/of drankje. De stopplaatsen zijn vaak ook een originele of historische locatie. Zo werd er tijdens de vorige edities halt gehouden bij de historische schuur van Abdij Ter Doest in Lissewege, Kunstschuur Artistique in Moerkerke, Hoeve Hangerijn en andere authentieke landelijke hoeves.

Na al dat fietsen krijg je best wel honger. Bij aankomst aan de gemeentelijke turnzaal in Sijsele wordt er beenham à volonté met een groentenbuffet geserveerd. Dit is inbegrepen in de deelnameprijs.

Praktische info

De start- en stopplaats van de smoefelroute is de gemeentelijke turnzaal in Sijsele (gelegen langs de Kloosterstraat). Er is voldoende parkeergelegenheid op het Lindeplein voor wie met de wagen komt. Er kan gestart worden tussen 12u en 15u. Geen nood voor wie onderweg een onverwacht defect zou hebben aan de fiets want er is een gratis pechverhelpingsdienst.

En er is ook een gratis tombola. Per 10 deelnemers wordt een prijs weggegeven. De winnende nummers worden tijdens het buffet aan de aankomstplaats bekend gemaakt.

De deelnameprijs bedraagt 22 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Inschrijven kan heel eenvoudig via overschrijving op rekeningnummer:

BE59 7381 1019 2426

Met vermelding:

Smoefelroute + naam + aantal volwassenen (en kinderen)

Meer info over de Smoefelroute kan je hier raadplegen op de website van oud-KLJ Sijsele

West-Vlaanderen heeft aantrekkelijk fietsnetwerk

Onze streek wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap met onder meer polderzichten, kanalen en beken, vijvers, kreken, historische kastelen, landelijke hoeves, kaarsrechte bosdreven, bossen, oude spoorwegbeddingen. Dat alles is heel aantrekkelijk om met de fiets te ontdekken. Onze provincie West-Vlaanderen telt 3180 kilometer aan fietsnetwerken. Ook Sijsele wordt doorkruist door fietsnetwerken, zoals de oude spoorwegbedding van de vroegere spoorlijn tussen Brugge en Maldegem.

Uit een onderzoek van het West-Vlaams toerismebedrijf Westtoer blijkt dat er vorig jaar 5,1 miljoen fietsers gebruik gemaakt hebben van het provinciaal fietsnetwerk. Het provinciebestuur investeert veel in fietsnetwerken voor het onderhoud, aanleg van nieuwe fietspaden en zogenaamde fietssnelwegen, stopplaatsen langs de fietspaden, verkeersveiligheid,…

 

Vanaf 13 september tot en met 22 september kan je ons beluisteren in de ruime omgeving van Sijsele op jouw radiotoestel op 92.1 FM en wereldwijd via de stream op onze website. Blijf ons ondertussen zeker volgen op onze website en onze Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK