NIEUWS

De Vlaamse charmezanger Paul Severs die jaar na jaar vaste artiest was op het feestweekend van KLJ Sijsele is vandaag overleden.Bron foto: KLJ Sijsele, feestweekend 2015

Het droevige nieuws werd vanmiddag op Facebook bekend gemaakt door zijn zoon Christophe. Paul Severs is 70 jaar geworden. Op 12 maart werd hij opgenomen in het Erasmusziekenhuis na een hartaanval tijdens een fietstocht. Hij belandde daarbij in een coma, waaruit hij later ontwaakte. Maar zijn toestand bleef kritiek. Hij kwam drie keer opnieuw terecht in een coma en liep daarbij zware hersenschade op. Afgelopen weekend gaven dokters aan dat de situatie uitzichtloos werd. De complicaties hebben onvermijdelijk tot zijn spijtige overlijden geleid.

Icoon in Vlaamse showbizz

Paul Severs is geboren in Huizingen. Als tiener kent hij zijn eerste succes bij de groep The Criminals, een lokaal orkestje in Halle waar hij de leadzanger wordt. In 1966 brengen Paul Severs en The Criminals een eerste single uit, “Geen wonder dat ik ween”. Dat was aanvankelijk echter nog geen groot succes.

Enkele jaren later gaat Paul Severs de samenwerking aan met producer en impresario Sylvain Tack. Na een aantal eerste singles zoals “Catharina”, “Jenny my girl” en “Hey baby” komt zijn grote doorbraak in 1970 met het nummer “Ik ben verliefd op jou”. Het nummer stond bijna een half jaar in de hitlijsten en werd in verschillende talen vertaald. Met 120.000 verkochte exemplaren wordt het zijn grootste hit. Er volgen nieuwe hits zoals “Irina”, “Vaarwel en tot weerziens” en “Liefste meisje”. Zijn platenbaas Sylvain Tack richtte in 1973 de zeezender Mi Amigo op waarbij de nummers van Paul Severs vaak gedraaid werden en zo ook uitgroeiden tot hits.

In 1973 trouwt Paul Severs met zijn jeugdvriendin Paulette. Vanaf halverwege de jaren ’70 neemt zijn populariteit iets af, maar hij blijft singles uitbrengen en optreden. Begin de jaren ’90 wint de Vlaamse muziek opnieuw aan populariteit door onder meer het programma ‘Tien om te zien’ van VTM. Hij scoort daarbij een nieuwe hit in 1991 met “Zeg ‘ns meisje” en een jaar later met “Oh little darling”.

Onlosmakelijk verbonden met Sijsele

Al die hits maken van Paul Severs een veel gevraagde en populaire artiest op tal van festiviteiten. Zo was hij sinds 2007 een vaste gast op het jaarlijkse feestweekend van KLJ Sijsele. De jeugdvereniging bleef hem vragen omdat hij steeds voor ambiance zorgde en zijn optreden erg gesmaakt werd door het publiek. Doordat het feestweekend van KLJ Sijsele vorig jaar niet meer georganiseerd werd, vroeg het Marollen feestcomité hem voor een optreden tijdens het eetfestijn op de openingsavond van Marollenkermis op 17 augustus 2018. Dit was de laatste keer dat hij in Sijsele te gast was.

Deze compilatievideo van de optredens van Paul Severs tijdens de meest recente feestweekends van KLJ Sijsele geven een mooie impressie van de ambiance en sfeer die er heerste:

 

Het volledige team van Radio Omroep Sijsele biedt zijn diepste gevoelens van medeleven aan de naaste familie van Paul Severs.

LIKE ONS OP FACEBOOK