NIEUWS

Vanmorgen vroeg was er al veel beweging op en rond het Lindeplein met de kermiswandeltocht. Wij gingen een kijkje nemen.Voor de vierde keer op rij organiseert feestcomité vzw De Statie in samenwerking met Levenslijn Damme de kermiswandeltocht. Vorig jaar haalde de wandeltocht iets meer dan 1200 deelnemers. Wij gingen vanmorgen omstreeks 11u al even een kijkje nemen. Op de teller stonden toen al 648 deelnemers. Er wordt dus druk gewandeld!

Er zijn 4 trajecten uitgestippeld met afstanden van 5 km, 10 km, 15 km en 20 km. De verzorgde feesttent op het Lindeplein in Sijsele is het startpunt van de wandeltocht. Daar zijn drank, verse soep en belegde broodjes verkrijgbaar. Aan sportpark ’t Veld in Sijsele is er een rustpost voorzien. Vertrekken voor de wandeltocht kan nog tot vanmiddag 15u.

Kermiskoers met Dams wielercriterium

Bij een echte kermis hoort ook een kermiskoers! Vanmiddag starten vanaf 13u diverse wielerkoersen aan het kruispunt van de Kerkakker en de Nieuwe Weg. Daar zal ook drankgelegenheid aangeboden worden voor de toeschouwers. Vanaf 14u30 starten de koersen voor het Dams wielercriterium.

Infonamiddag toekomst kazernesite

Vanaf 15u kan je ook een bezoekje brengen aan de voormalige kazernesite in Sijsele langs de Dorpsstraat. Daar organiseren stad Damme en WVI in samenwerking met Defensie rondleidingen. Daarbij worden de toekomstplannen van de site toegelicht. De gidsen nemen je op sleeptouw doorheen het traject, en zijn opnieuw één en al oor voor jullie aanvullingen of bevindingen! Beleef samen met ons hoe heden, verleden en toekomst in elkaar overvloeien. Om 17 uur lichten burgemeester Joachim Coens, WVI en ontwerpers OTO / Ziegler Branderhorst het ontwikkelingsconcept toe.

Opening kermis

Dit jaar is de opstelling van de kermiskramen op het Lindeplein helemaal herschikt. Daardoor sluit de kermis beter aan met de feesttent van vzw De Statie en hindert het doorgaand verkeer naar de handelsbeurs niet langer de aanwezigen op de kermis. Het was een hele puzzel om alles rond te krijgen voor de foorkramers. Het was werkelijk millimeterwerk! Maar alle kermiskramen zijn nu helemaal opgesteld. We merken alvast prachtige kermiskramen, waaronder ook een nieuwe prachtige autoscooter.

Vanavond wordt de kermis op het Lindeplein feestelijk geopend om 17u door de fanfare harmonie Vrienden van groot-Beernem en in aanwezigheid van schepen van feestelijkheden Rik Strubbe. Daarna is er rond het Lindeplein een avondmarkt en opent de handelsbeurs zijn deuren. En in de cafétaria aan de gemeentelijke turnzaal treedt de band Cruiser op omstreeks 22u. Toegang voor dit alles is helemaal gratis!

En wij gaan ondertussen ook door met Radio Omroep Sijsele op 107.0 FM en via de livestream op onze website. Wij brengen verslag uit van alles wat er leeft rond Sijsele kermis.

LIKE ONS OP FACEBOOK