NIEUWS

Op woensdag 19 september organiseert Volley Team Damme een gratis opleiding eerste hulpverlening en gebruik AED toestel.Vorig jaar na Volley Team Damme het initiatief om een benefietactie op te zetten om geld in te zamelen voor de aankoop van een AED toestel voor aan de gemeentelijke turnzaal in Sijsele.  Een AED-toestel is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De campagne kreeg de toepasselijke naam ‘Op het ritme van je hart’. De start werd gegeven op zondag 17 september met een benefietconcert in de Cultuurfabriek en tijdens het kermisweekend liep de inzameling verder.

Dankzij vrijwillige initiatieven en vele bijdragen slaagde Volley Team Damme erin het vereiste aankoopbedrag van bijna 2.000 euro in te zamelen. Stad Damme paste bij in de aankoop en staat in voor de financiering van het jaarlijkse onderhoudscontract. Op 17 april werd het nieuwe AED-toestel geïnstalleerd aan de fietsenstalling van de gemeentelijke turnzaal.

Volley Team Damme organiseert nu een opleiding voor eerste hulpverlening en het gebruik van het AED-toestel. Dit doen ze in samenwerking met het instituut voor dringende medische hulpverlening (MUG) en het stadbestuur van Damme. De opleiding gaat door op woensdag 19 september van 19u00 tot 21u00 in de cafetaria van de gemeentelijke turnzaal aan het Lindeplein in Sijsele. Deelname is volledig gratis. Wie wenst deel te nemen kan zich via e-mail inschrijven via info@volleyteamdamme.be. Opgelet want het aantal plaatsen is beperkt tot 20.

LIKE ONS OP FACEBOOK