NIEUWS

Dit jaar maken we opnieuw radioprogramma's tussen 15 en 23 september. Helemaal nieuw dit jaar zijn de live radioshows op verplaatsing.Dit jaar zijn de radio uitzendingen van Radio Omroep Sijsele aan hun negende jaar toe! Na de vele vernieuwingen vorig jaar met de nieuwe website, een gestroomlijnde huisstijl, meer studiogasten tijdens de radioprogramma’s, themaprogramma’s, de stemming voor de ROS top 10 schakelen we dit jaar nog een versnelling hoger.

ROS live op verplaatsing

Voor de allereerste keer in onze geschiedenis maken we live radioshows op verplaatsing die je kan mee beleven. We nodigen interessante studiogasten en muzikale artiesten uit. De toegang is volledig gratis!

Op zaterdag 15 september verhuizen we naar brouwerij Viven in de Stationsstraat in Sijsele. We brengen er tussen 20u en 23u een radioshow waarbij onze gemeente Damme centraal staat. Op dat moment is de verkiezingskoorts al serieus gestegen. We staan dan op een maand voor de grote gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober. In het grote verkiezingsdebat nodigen we de kopstukken uit van de drie politieke partijen uit Damme. We polsen daarbij naar hun visie op de toekomst en de problematieken in groot Damme. En ook jij kan er jouw vragen, bezorgdheden of problematieken over Damme afvuren. Verder zorgen we boeiende studiogasten en de muziek wordt verzorgd door diverse artistieke talenten uit onze gemeente. Tussen 20u en 21u biedt brouwerij Viven een happy hour aan.

Op donderdag 20 september brengen we een live radioshow tussen 20u en 23u vanuit de toonzaal van Renault garage Teirlinck langs de Oedelemse Steenweg in Sijsele. We staan dan op de vooravond van het kermisweekend in Sijsele. Daarbij nodigen we diverse studiogasten uit voor een leuk gesprek. Diverse muzikale gasten zullen er zorgen voor de nodige ontspanning en ambiance! Garage Teirlinck trakteert de aanwezigen op lekkere hapjes.

Op de ROS live radioshows voorzien we ook een gezellige bar waar het heerlijk vertoeven is om de hele show mee te beleven. De toegang voor de ROS live radioshows is volledig gratis!

ROS radiocafé

Ook nieuw dit jaar is het ROS radiocafé. We stellen onze radiostudio ook voor het kermisweekend open voor een bezoekje. Bij onze radiostudio stellen we een gezellig aangeklede tent op met bar met een ruim assortiment aan dranken. Je kan er ons live aan het werk zien, ontdekt er hoe radio gemaakt wordt en wat er allemaal bij komt kijken.

Heb je een originele hobby? Organiseer je binnenkort een groot evenement? Wil je je vereniging in de kijker plaatsen? Heb je iets bijzonders meegemaakt? Kom dan zeker ook langs naar het ROS radiocafé voor een bezoekje. Deel jouw uniek verhaal op de radio met onze luisteraars. Ook op onze website en Facebookpagina brengt onze redactie verslag uit van alle studiogesprekken.

Het radiocafé zal open zijn op de volgende momenten:

  • Zondag 16 september: 10u-13u
  • Maandag 17 september: 20u-23u
  • Dinsdag 18 september: 20u-23u
  • Woensdag 19 september: 20u-23u

Het radiocafé bevindt zich in de feesttent aan de ingang van de gemeentelijke turnzaal in Sijsele, gelegen aan het Lindeplein (voormalige markt) in Sijsele.

Meer radio-uitzendingen

Dit jaar maken we 2 dagen langer radioprogramma’s ten opzichte van de vorige jaren. Al in het weekend van 15 en 16 september kan je genieten van gepresenteerde radio-uitzendingen waardoor we in totaal 9 dagen lang te horen zullen zijn!

ROS top 10

Vorig jaar zochten we voor het eerst naar de 10 meest populaire nummers van onze luisteraars, bezoekers van de website en sympathisanten. Toen kaapte Stan van Samang met zijn nummer ‘Een ster’ overtuigend een eervolle eerste plaats weg. Heel opvallend toen was dat het nummer ‘Station Dementia’ van BEUK helemaal naar de tweede plaats gestemd werd tijdens onze radioprogramma’s.

Na deze populaire stemming zijn we heel nieuwsgierig welke nummers dit jaar hoge toppen scheren. Daarom kan je binnenkort opnieuw mee stemmen voor de ROS top 10 met nieuwe nummers, klassiekers of eigen opgegeven nummers. Wie mee stemt maakt kans op heel leuke prijzen. De uitslag van de ROS top 10 zenden we uit op zondag 23 september vanaf 15u.

Heerlijke lokale radio!

Naast dit alles kan je tussen 15 september en 23 september terug genieten van heerlijke lokale radio vanuit Sijsele. Een absolute streling voor je oren! Je hoort er muziek die je vaak niet meer hoort op de grote radiozenders, leuke themaprogramma’s, handige huis-tuin-keukentips, studiogesprekken met nieuwtjes uit onze streek en kan er verzoeknummertjes vragen. Deze week van het jaar moet je dus steevast je favoriete radiozender even inwisselen voor Radio Omroep Sijsele! Volg ons ook op onze website www.radiosijsele.be en onze Facebookpagina waar we je op de hoogte houden van alles wat we op de radio brengen.

Je kan ons beluisteren op 107.0 FM in Sijsele en omgeving, en wereldwijd op je computer, tablet of smartphone via de livestream op www.radiosijsele.be.

LIKE ONS OP FACEBOOK