NIEUWS

Op zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus is er de zesde editie van de Damme GT Classics waarbij eigenaars met hun oldtimer verzamelen in Damme voor een rondrit in de streek.Vanmorgen kon je vanaf 8 uur oldtimer wagens bewonderen op en rond de markt van Damme. Eigenaars van oldtimer wagens uit de periode 1950-1980 verzamelden er voor een heuse oldtimerrit van zowat 180 km. Omstreeks 9 uur pronkten de oldtimers één voor één over het podium op de markt in Damme. Van daar trok de rit richting Meetjesland tot zelfs over de Nederlandse grens in Terneuzen. Omstreeks 17u worden de oldtimers terug verwacht in Damme waar je ze opnieuw kan gadeslaan.

Ook morgen is er een oldtimerrit gepland van ongeveer 100 km. Tussen 8 uur en 9 uur kan je ze opnieuw bewonderen voor hun vertrek en omstreeks 15u30 komen ze terug aan op de markt in Damme. Bij hun aankomst op zondagnamiddag is er de presentatie van het grote concours waarbij prijzen uitgereikt worden aan de deelnemers. De organisatie is in handen van de ‘Damme Driving Gloves Club’.

Wij gingen vanmorgen alvast even een kijkje nemen naar deze prachtige wagens uit vervlogen tijden. Dit jaar zijn er zo’n 85 deelnemers. We zagen er een enorm uitgebreide variatie aan modellen, groottes en kleuren. Onder de deelnemers waren er onder meer wagens van Porsche, Ferrari, Jaguar, Mercedes, Alfa-Romeo, Ford, Austin-Healey, Triumph en BMW.

 

Deze foto’s tonen aan dat het zeker de moeite loont om vannamiddag, morgenochtend of morgennamiddag deze pareltjes met eigen ogen te zien!

 

LIKE ONS OP FACEBOOK