NIEUWS

Na de spannende match van de Rode Duivels op het WK voetbal in Rusland hangen er sinds gisteren ook vlaggen aan de kerktoren in Sijsele!Sinds het begin van het WK voetbal in Rusland duiken er in Sijsele aan tal van woningen Belgische vlaggen op. Ook op de baan spotten we heel wat auto’s met spiegelhoezen, Belgische vlaggetjes of de duivels hoorntjes. We kunnen dit met Radio Sijsele alleen maar aanmoedigen en volgen ook elke match van de Belgische Rode Duivels met spanning.

Halve finale

Afgelopen maandag speelde de Rode Duivels een razend spannende achtste finale tegen Japan. Japan nam een voorsprong met 2-0, dus de Duivels moesten zich helemaal herpakken. En dat deden ze ook met net in de laatste minuten de winnende goal van Chadli. Dit veroorzaakte een gigantische ontlading bij alle supporters. Dat de verwachtingen hoog gespannen waren blijkt ook uit de kijkcijfers. De match van afgelopen maandag was dan ook de op twee na meest bekeken wereldbekermatch in de geschiedenis van de Rode Duivels. Daarbij komt nog dat er tal van kijkers de match volgden in WK dorpen op groot scherm.

Kwartfinale

Vanavond om 20u spelen de Rode Duivels hun kwartfinale tegen meervoudig wereldkampioen Brazilië. Als België deze match wint dan stoten we door naar de halve finale. Dan ontmoeten we Frankrijk of Uruguay die hun kwartfinale vanmiddag om 16u spelen. Doorstoten tot de halve finale op het WK voetbal is nog maar één keer voorgekomen in de geschiedenis van de Rode Duivels: in 1986. Toen verloren we de halve finale van Argentinië met 2-0.

Supporter mee!

Na de bloedstollende kwartfinale van afgelopen maandag prijken sinds gisteren ook op de kerktoren in Sijsele 3 Belgische vlaggen. Ze zijn opgehangen net onder de spits aan de oostkant, noordkant en westkant. Je kan er dus niet langer naast kijken als je in de dorpskern bent. Steek ook jouw woning of tuin voor de gelegenheid in de Belgische driekleur met een vlag of andere attributen en supporter onze Rode Duivels naar de overwinning.

 

In onze streek kan je de match ook volgen op groot scherm:

  • Café ’t Oud Gemeentehuis, café De Bijeenkomst en café ’t Visioen (Dorpsstraat in Sijsele)
  • Sportpark ’t Veld (Eikelberg 3 in Sijsele)
  • Tennisclub Vijverhof (Antwerpse Heirweg 22 A in Sijsele)
  • Café Roots (Lodewijk Van Malestraat in Sint-Kruis), met groot scherm en zelfs zittribune met je voeten in het water!
  • Markt van Oedelem, organisatie van vzw Den Bunker
  • Feesttent in Oostkerke naar aanleiding van het kermisweekend in Oostkerke
  • WK supportersdorp op beursplein in Brugge

 

LIKE ONS OP FACEBOOK