NIEUWS

Na de in gebruikname van de trajectcontrole langs de N9 in de richting van Brugge, zal ook in de richting van Maldegem een trajectcontrole komen.Langs de Maalse Steenweg (N9) werd in maart dit jaar een trajectcontrole nieuwe flitspalen met ANPR-camera’s geïnstalleerd. Concreet gaat het over de afstand tussen kilometerpaal 88,7 en 90,5. Dit is het traject vanaf het kruispunt met de baan ‘Bos en Lommer’ in Sint-Kruis tot aan de grens met Sijsele. Dit is een beperkte afstand van 1,8 km. De snelheid wordt gecontroleerd in beide richtingen en is in die zone beperkt tot 70 km/u. In juni werd de installatie in gebruik genomen. De meesten onder ons wisten dit al en zijn hier maar best alert voor!

Maar binnenkort komt er op dezelfde gewestweg N9 ook tussen Sijsele en Maldegem een trajectcontrole in beide richtingen. Het gaat om een afstand van 4 km, tussen kilometerpunt 80,1 en 84,1. Dit is de zone tussen de zorgcampus AZ Alma tot aan het rond punt in Maldegem. Het nieuws werd bekend gemaakt door Lieven Bauwens, voorzitter van de Maldegemse N-VA.

Waarom nieuwe trajectcontroles?

Er zijn allerlei navigatiesystemen in de wagen en apps op smartphones waarbij een bestuurder een melding krijgt op de locatie van een vaste flitpaal. Vaak gebeurt het dat snelheidsduivels dan net op die plaats hevig in de remmen gaan. Daarmee creëeren ze niet alleen een gevaarlijke situatie op de weg, maar ontkomen ze ook boetes waar ze een tiental meter verder te snel rijden.

Trajectcontrole is een vorm van eerlijke snelheidsmeting. Het is geen plaatselijke opname van de snelheid, maar een meting van de snelheid over een langer aantal kilometers. Het zet automobilisten dus verplicht aan zich aan de toegelaten snelheid te houden over een langere afstand zonder beboet te worden.

Naast de snelheidscontrole worden de nummerplaten ook gescand door de camera’s. Zo worden auto’s gedetecteerd die onverzekerd rondrijden.

Nieuwe geplande trajectcontroles

Er zijn nog nieuwe installatie gepland volgend jaar in onze regio. Zo zal er volgend jaar ook de installatie van een trajectcontrole gepland op de Brugse Ring R30 tussen de Kruispoort en de Damse Vaart.

LIKE ONS OP FACEBOOK