NIEUWS

Door de aanhoudende droogte kleurt de Damse vaart helemaal groen door eendenkroos op het water.


Bron foto: Radio 2

Als je door het centrum van Damme rijdt heb je ongetwijfeld gemerkt dat de Damse Vaart helemaal groen kleurt. Doordat we geen regen gehad hebben de afgelopen weken is er maar weinig stroming op het water en is het water zuurstofarm. Dan gedijt waterplant eendenkroos goed wat de groene schijn op de vaart veroorzaakt. Normaal komt deze waterplant eerder voor in kleinere vijvers of waterbekkens met stilstaand water. Van zodra het opnieuw zal regenen en er meer zuurstof in het water komt zal deze plant vanzelf terug verdwijnen.

Maar eendenkroos trekt nog meer zuurstof uit het water trekt en kan vissterfte veroorzaken. Voorlopig moet stad Damme nog niet ingrijpen. De situatie wordt wel samen met de Vlaamse Milieumaatschappij nauwlettend in de ogen gehouden.

 

LIKE ONS OP FACEBOOK