NIEUWS

Vandaag werd een nieuw AED-toestel aan de gemeentelijke turnzaal in Sijsele ingehuldigd. Voor de aankoop organiseerde Volley Team Damme een benefietcampagne.Vorig jaar nam Volley Team Damme het initiatief om een benefietcampagne te organiseren voor de aankoop van een nieuw AED-toestel aan de gemeentelijke turnzaal in Sijsele. Een AED-toestel is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het idee kwam van Rony Depickere, bestuurslid van Volley Team Damme. Al gauw waren velen overtuigd van het belang van een AED-toestel dat levens kan redden.

Campagne

Op zondag 17 september, een week voor Sijsele kermis, organiseerde Volley Team Damme een benefietconcert onder de naam ‘Op het ritme van je hart’. Stad Damme stelde de Cultuurfabriek gratis ter beschikking voor dit optreden. Roland Van De Velde, Sofie Dhaens en Marie Ponseele brachten er een beklijvend optreden. Tussen het optreden waren er ook praatgasten met:

  • een pakkende getuigenis van Dominique die het belang van een AED-toestel aantoonde
  • een presentatie met het belang van de MUG-helikopter die vele levens gered heeft
  • drankenservice Traen die een nieuwe variant van het populaire streekbier Viven liet proeven na het concert
  • wij van Radio Omroep Sijsele die het initiatief ook steunden en op die dag een week startten met radiouitzendingen (naar aanleiding van Sijsele kermis).

Volley Team Damme bleef campagne voeren voor de inzameling van bijdragen tijdens hun initiatieven op het kermisweekend in Sijsele een week later. Ook wij hielpen om tijdens onze radiouitzendingen iedereen bewust te maken van het belang en de nood van een nieuw AED-toestel. Op vrijdag 29 september traden Gin Avanse en BEUK gratis op in de Cultuurfabriek. De opbrengst uit de drankverkoop werd integraal overgemaakt als bijdrage voor de aankoop van het AED-toestel.

Aankoop AED-toestel

Dankzij al deze vrijwillige initiatieven en bijdragen slaagde Volley Team Damme erin om het vereiste bedrag van bijna 2.000 euro voor de aankoop van een AED-toestel in te zamelen. Het nieuwe toestel werd op 17 april geïnstalleerd in de fietsenstalling van de gemeentelijke turnzaal. Dit is een centrale plaats in het centrum van Sijsele. Het is niet enkel van belang voor de sportzaal maar ook voor de nabijgelegen scholen en woonwijken. Stad Damme zal instaan voor de financiering van het jaarlijkse onderhoudscontract en zal nog verdere bewegwijzering voorzien langs openbare wegen. In september, start nieuwe schooljaar en sportseizoen, zal stad Damme nog opleidingen organiseren over het gebruik van het AED-toestel.

Inhuldiging

Vandaag werd het toestel officieel ingehuldigd op een receptie in aanwezigheid van burgemeester Joachim Coens, schepen van sport Christoph De Sutter, schepen van welzijn Eveline Van Quekelberghe, het bestuur van Volley Team Damme, de personen en sprekers op het benefietconcert, Gin Avanse en BEUK, Radio Omroep Sijsele. Volgende week vrijdag zal je hiervan een verslag kunnen nalezen in de krant ’t Brugsch Handelsblad.

LIKE ONS OP FACEBOOK