NIEUWS

Aanstaande maandag 21 mei is er een heuse kampioenenviering van Club Brugge op de markt van Brugge, die je ook live kan volgen op Focus TV.Vorige week zondag pakte de populaire en grootste voetbalclub in onze streek zijn 15de titel in de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Een hele tijd stond Club Brugge uitgesproken aan de top in het klassement. Maar naar het einde van het seizoen lag de titelstrijd terug open voor andere clubs in de Jupiler Pro League.

Na een razend spannende match vorige week zondag op het veld van Standard in Luik speelde Club 1-1 gelijk en had daarmee met 1 punt genoeg om de titel te pakken. De supporters waren uitzinnig van vreugde en velen trokken na afloop van de match naar het Jan Breydelstadion in Sint-Andries Brugge om hun voetbalhelden te ontvangen en tot in de vroege uurtjes na te feesten.

Ook onze gemeente en streek telt heel wat supporters voor Club Brugge die euforisch waren. De cafés in Sijsele liepen vorige week zondag na afloop van de match vol met feestvierders. Velen trokken daarna ook naar het Jan Breydelstadion.

Bron foto: Belga

Andere mooie prijzen

Bovendien ging Club Brugge afgelopen maandag op het Gala van de Profvoetballer met mooie prijzen lopen. Hans Vanaken werd door zijn collega’s verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Trainer Ivan Leko is de Coach van het Jaar. Eerder dit jaar, op 7 februari, kreeg topfavoriet Ruud Vormer de gouden schoen.

Heuse kampioenenviering

Het fantastische voetbalseizoen voor Club Brugge wordt gevierd met een heuse kampioenenviering. Het feest gaat aanstaande maandag 21 mei door op de markt van Brugge. ’s Morgens omstreeks 11u worden de spelers verwacht op het stadhuis van Brugge. Daarna trekken ze naar het Jan Breydelstadion. Van daar zullen twee open bussen met de voetbalhelden in een karavaan trekken via ’t Zand, de Zuidzandstraat en de Steenstraat richting de grote markt van Brugge.

Op de markt van Brugge zal een DJ vanaf 14u30 de supporters opwarmen. Daarna zorgen de Bruges All Stars voor het betere gitaarwerk. Vanaf 15u30 begint Sven Ornelis aan zijn set. De voetbalspelers, trainer, staf en bestuur worden omstreeks 16u verwacht op de markt. Daar zullen ze het publiek toespreken en geëerd worden. Daarna is er feest met muziek tot 18u.

Volg alles live

Brugge zal natuurlijk overrompeld worden door vele voetbalsupporters. Maar je kan alle festiviteiten ook volledig live volgen vanaf 15u30 op de regionale televisie Focus, via de livestream op www.focus-wtv.be en op de Facebookpagina van Focus en WTV. Ook de Sijseelse cafés ’t Oud Gemeentehuis, De Bijeenkomst en ’t Visioen in Sijsele zullen de hele kampioenenviering uitzenden.

LIKE ONS OP FACEBOOK