NIEUWS

Gisterenavond speelde de damesploeg van Volley Team Damme kampioen in de vierde provinciale C en promoveren volgend seizoen naar derde provinciale.Vorig seizoen greep Volley Team Damme net naast de titel. Elckerlyc Zwevezele B was toen te sterk en liep met een eindsaldo van 60 punten ver vooruit op kop met 11 punten voorsprong op de tweede in het eindklassement: Ruvo Ruddervoorde B. Volley Team Damme eindigde toen op de vierde plaats met 42 punten en kon daarna via de eindrondes toch nog promoveren. Maar ze verloren daar helaas de twee wedstrijden.

Terugblik op het seizoen

Dit seizoen speelde Volley Team Damme een sterk seizoen. De eerste ploegen in het klassement waren enorm aan elkaar gewaagd. Volley Team Damme verloor tweemaal van Sint-Joris A (derde in het eindklassement), Sint-Joris A verloor tweemaal van Ruvo Ruddervoorde B (tweede in het eindklassement) en Ruvo Ruddervoorde verloor tweemaal van Volley Team Damme. Kampioen spelen was bij aanvang van het seizoen niet de bedoeling maar naar het eind van het seizoen kwam deze toch in het zicht.

Beslissende match

Gisterenavond speelde Volley Team Damme de laatste match van het seizoen in de gemeentelijke turnzaal in Sijsele tegen Packo Zedelgem C. De spanning was te snijden. Ruvo Ruddervoorde had hun match in de namiddag gewonnen waardoor Volley Team Damme moest winnen om kampioen te spelen. De club moedigde iedereen aan om de ploeg naar de overwinning te supporteren. Wie wilde kon zich ook wagen aan een pronostiekje met een mooie waardebon als inzet. Gelukkig kwam Volley Team Damme niet in de problemen tijdens de match en won het met een mooie eindstand van 3 – 0.

Met deze titel promoveert Volley Team Damme volgend seizoen naar derde provinciale. Dat zal sowieso een hele uitdaging worden omdat het niveau daar ook merkelijk hoger ligt. Maar nu geniet de volleybalclub eerst nog van hun mooie titel die ze binnengekaapt hebben.

Wij werken met Radio Omroep Sijsele heel nauw samen met Volley Team Damme. De volleybalclub pakt jaarlijks uit met een programma voor Sijsele kermis in het vierde weekend van september, met onder meer onze live radio uitzendingen van Radio Omroep Sijsele. Namens Radio Omroep Sijsele zijn we uiteraard ook heel erg tevreden met dit mooie resultaat en wensen we Volley Team Damme ook een heel oprechte proficiat met hun titel.

Meer info over Volley Team Damme: www.volleyteamdamme.be.

LIKE ONS OP FACEBOOK