NIEUWS

Op 18 april organiseert de gemeentelijke school 't Dambord in Damme een open klasdag waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de werking.



De gemeentelijke kleuter- en basisschool ’t Dambord in het hartje van onze hoofdgemeente Damme is een kleine maar innoverende school. De moderne website dambord.be en actuele Facebookpagina getuigen van die innovativiteit. Maar het historische Damme is een kleinere woonkern met ongeveer 700 inwoners. Daardoor speelt de school met de minimumdrempel van 24 leerlingen om subsidiëring te blijven krijgen van het ministerie van Onderwijs. Op de telling van 1 februari 2018 waren er 22 leerlingen (11 kleuters en 11 leerlingen in het basisonderwijs), dus 2 tekort. Als de school tegen volgend jaar geen 24 leerlingen kan inschrijven, moet de school dicht. Ook 2 jaar geleden dreigde de school te moeten sluiten.

De school neemt daarom het initiatief om nieuwe leerlingen aan te trekken met een open klasdag op woensdagvoormiddag 18 april. Ze willen iedereen kennis laten maken met de unieke manier van werken. Daarnaast is het ook een gelegenheid om de troeven van de rustige en familiale sfeer die er heerst op te snuiven.

Voor de open klasdag richt de school zich enerzijds tot ouders en familie van kinderen die er schoollopen en anderzijds nieuwe inwoners en geïnteresseerde ouders. De school geeft aan dat er nu al heel wat mensen interesse tonen. Als er daaruit ook nieuwe inschrijvingen voortvloeien is de toekomst van ’t Dambord verzekerd. De ouders die voor deze school kozen, deden dit ook heel bewust en willen er zeker hun kind houden. Zo krijgen de kinderen er meer onderwijs op maat door de kleine klassen.

Op de open klasdag kunnen bezoekers zien hoe er lesgegeven wordt. Ze kunnen een lesje meevolgen. Er zal koffie aangeboden worden en de directie is aanwezig om concrete informatie te verschaffen over de werking van de school. Er is ook mogelijkheid tot inschrijven. Iedereen is welkom tussen 8u40 en 12u00. De school is gelegen in de Speystraat 2 in Damme.

Meer info:

 

LIKE ONS OP FACEBOOK