NIEUWS

Onder een brandend hete zon liepen er afgelopen zondag opnieuw heel wat lopers mee met de loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme.


Bron foto: Run4You

De populaire loopwedstrijd werd dit jaar voor de vierde keer op rij georganiseerd door vzw Run4You. Alexander Diaz Rodriguez uit Brugge won de tien kilometer met een tijd van 32 minuten en 29 seconden. Simon Mestdagh uit Assebroek kaapte de zege weg voor de halve marathon met een tijd van 1 uur en 13 minuten.

Bij de dames ging de zege naar Gwendolyn Dedeyne uit Aalter voor de tien kilometer met een tijd van 39 minuten 26 seconden. Dorpsgenoot Carine De Bruycker uit Sijsele haalde daar een eervolle tweede plaats met 44 minuten 35 seconden. Bij de halve marathon bij de dames won Marlies Demeersseman uit Beernem met een tijd van 1 uur 35 minuten.

Voor elk wat wils

Om een ruim publiek aan lopers aan te trekken was er naast de 10 km loop en de halve marathon ook een 5 km loop, 1,2 km jeugdloop en kind-grootouderloop van 600 m. Het parcours slingert van het historische decor van Damme, langs de Damse Vaart richting Brugge en terug naar Damme door de polders.

Organisatie

De organisatie vzw Run4You schenkt ook een deel van de opbrengst aan het goede doel. Dit jaar is dat aan de vzw Het Vlot, een afdeling van het Centrum van de Oostkust, een kleinschalig therapeutisch kinderdagverblijf waar kinderen tot twaalf jaar met een verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking terechtkunnen.

Het warme weer zorgde ervoor dat de organisatie extra werk had voor de bevoorrading van water voor de atleten op de extra bevoorradingsposten tijdens de wedstrijd voor de 10 km loop en halve marathon. Maar het concept wordt gesmaakt. De organisatoren zijn heel tevreden dat er naast de 800 inschrijvingen vooraf nog eens bijna 300 lopers bijkwamen op de dag zelf. De datum voor een volgende editie is al vastgelegd: zondag 28 april 2019.

De winnaars van de verschillende loopwedstrijden kan je hier raadplegen: www.star-tracking.be/Ranking/RankingList?eventID=355.

Meer over de organisatie, de loopwedstrijd en foto’s kan je raadplegen op hun website: www.run4you.be en op hun Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK