NIEUWS

Proficiat aan basketbalclub Sijsele One! Gisterenavond speelde Sijsele One na een sterk seizoen kampioen tegen Kortrijk Sport A.Bron foto: Basket Sijsele

Sijsele One kan terugblikken op eens sterk seizoen. Gisteren had de ploeg nog één overwinning nodig om kampioen te worden. Ze speelden op verplaatsing in sportzaal De Lange Munte in Kortrijk tegen Kortrijk Sport A. Als we terugblikken op de standen doorheen de wedstrijd zien we al snel dat Sijsele One sterk stond want ze wonnen elk quarter. Met een overwinning van 92 tegen 84 werd de kroon op het werk gezet. Sijsele One is kampioen met 64 punten in het klassement! Klik hier om terug te blikken op de uitslagen van de matchen van dit seizoen.

De basketbalploeg Sijsele One speelde dit seizoen in derde nationale. Volgend seizoen promoveert Sijsele One naar tweede nationale. Dit is het hoogst haalbare met het budget van een club zoals deze.

Er volgen dit seizoen nog twee wedstrijden. Morgen is er een galawedstrijd waarbij de toekomst van de club wordt voorgesteld en zaterdag 7 april speelt Sijsele One tegen Belgrade, de ploeg die dacht kampioen te worden.

Velen trokken mee naar Kortrijk om de ploeg naar de overwinning te supporteren. De kampioenviering werd na de match door de fans gevierd in café ’t Oud Gemeentehuis dat voor de gelegenheid uitzonderlijk lang open bleef. De traditie wil ook dat de vlag met het wapen van Damme wordt uitgehangen aan café ’t Oud Gemeentehuis in het dorp van Sijsele.

Sfeerbeelden na de wedstrijd en meer over basket Sijsele kan je vinden op hun Facebookpagina.

LIKE ONS OP FACEBOOK