NIEUWS

Warenhuisketen Lidl in de Dorpsstraat in Sijsele sluit sinds vandaag voor bijna een jaar de deuren voor een volledige verbouwing en uitbreiding.De warenhuisketen Lidl in Sijsele kocht al in 2014 het industrieterrein op dat aan de oostzijde van het warenhuis grenst. Het magazijn dat erop stond werd toen gesloopt. Er waren vele geruchten wat Lidl met de grond zou doen. Er circuleerden later zelfs ook geruchten op sociale media dat de Lidl vestiging in Sijsele zou sluiten.

Maar de aanpalende grond werd aangekocht om het huidige gebouw uit te breiden. Warenhuisketen Lidl zit in volle groei en transformeert al haar vestigingen naar moderne winkels. Zo is de Lidl vestiging in Maldegem en Sint-Kruis-Brugge reeds volledig vernieuwd.

De afgelopen jaren werd het plan voor een nieuw gebouw in Sijsele uitgetekend en de vergunning werd aangevraagd. Vandaag om 20u sluit Lidl de deuren voor ongeveer een jaar voor de verbouwingswerken. De winkel wordt volledig verbouwd en zal met de aanpalende grond bijna dubbel zo groot worden. Dat betekent ook dat het assortiment ruimer zal worden. Er zal tevens een bakkerij in de winkel zijn. De slagerij Buurtslagers zal niet meer gehuisvest zijn in de nieuwe winkel.

Lidl kan momenteel nog geen exacte datum aankondigen dat de nieuwe vestiging zal open gaan. Dit is afhankelijk van het verloop van de werken. Verwacht wordt dat dit begin 2019 zal zijn. In die periode kunnen klanten terecht in de Lidl-vestiging in Sint-Kruis langs de Maalse Steenweg of in Maldegem langs de Koning Leopoldlaan.

LIKE ONS OP FACEBOOK