NIEUWS

Onze studiogast Xavier Taveirne, tijdens de radio-uitzendingen dit jaar, won vanavond het finalespel van de tv-quiz 'De Slimste Mens ter Wereld' op Vier.


In de finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zetelden maar liefst drie VRT-gezichten: Bj√∂rn Soenens, Goedele Wachters en Xavier Taveirne. In de vorige reeksen van de populaire tv-quiz wisten Linda De Win en Freek Braeckman van de VRT als de trofee weg te kapen.

De finale bleef spannend tot op het einde. Xavier nam het in het finalespel op tegen nieuwsanker Goedele Wachters. Goedele wist maar twee van de grootste ABBA-hits te geven, Xavier geen enkele. De laatste vraag ‘Wat weet u van Herman de Coninck?’ gaf de doorslag. Xavier moest drie antwoorden geven. Al snel kwamen ‘dichter’ en ‘Kristien Hemmerechts’. Het bleef dan even stokken op de term ‘Portugal’, maar na het zeggen van de term ‘Lissabon’ kwamen de gevleugde woorden van presentator Erik Van Looy: ’t Is gebeurd.

Daarmee behaalde Xavier de titel van ‘Slimste Mens ter Wereld’ voor een jaar. Hij volgt hiermee Gilles Van Bouwel op. Doorheen de programmareeks was al snel duidelijk dat Xavier een heel sterke kandidaat was met zijn speldoorzicht en stresscontrole. Zijn geheim was toe te slaan in de filmpjesronde. Toch was zijn eerste reactie na de finale ongeloof want het zat helemaal niet in zijn hoofd om te winnen.

Xavier heeft ook nooit geoefend voor zijn deelnames. Uiteraard leest hij veel als journalist. Hij geeft ook wel aan dat hij een nieuwsmonster is en met alles probeert mee te zijn. Daarvan blijft er natuurlijk ook veel hangen voor een dergelijke quiz.

Hij blijft ook nuchter bij zijn titel. Hij krijgt veel vriendschapsverzoeken via Facebook en Instagram, wordt vaker herkend straat. Het is niet zo dat deze titel zijn leven plots zal veranderen en hij zotte dingen gaat doen. Hij wil vooral beter worden in wat hij nu allemaal doet.

Wij zijn met het team van Radio Omroep Sijsele ook heel fier dat Xavier deze knappe titel binnengehaald heeft en willen hem hier via deze weg ook feliciteren.

Bekijk hier de finale van de finale aflvering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’:
https://www.vier.be/video/de-slimste-mens-ter-wereld/dit-is-de-finale-van-de-finale-aflevering

Bron foto: VIER – SBS Belgium

LIKE ONS OP FACEBOOK