NIEUWS

De nummer 1 van onze ROS top 10, de populaire Stan Van Samang, viert in december zijn tienjarig jubileum in het Sportpaleis.Tijdens onze week radio uitzendingen eind september gingen we op zoek naar de 10 populairste nummers onder onze luisteraars, Facebookfans en bezoekers van onze website. Zoals je je ongetwijfeld herinnert was Stan Van Samang met zijn nummer ‘Een ster’ de onverwoestbare nummer 1 in onze ROS top 10 lijst. Eerder won hij in 2015 als de Zomerhit van Radio 2 met dit nummer. Het is een levend bewijs dat Stan Van Samang heel populair is.

In de krant ‘Deze Week’ lazen we dat Stan Van Samang dit jaar al 10 jaar op de planken staat. Hij viert dit met 2 grootse concerten op vrijdag 8 december en zaterdag 9 december in het grote Sportpaleis in Antwerpen.

Start muzikale carrière in Steracteur Sterartiest

Stan Van Samang was begin jaren 2000 een bekend gezicht als acteur in diverse soaps, series en films. Zo speelde hij onder meer in de soap ‘Wittekerke’, de serie ‘Vermist’, de film ‘Windkracht 10’ en gastrollen in ‘Flikken’ en ‘Sedes en Belli’. De grote doorbraak van Stan Van Samang als artiest begon na zijn deelname aan het tv-programma ‘Steracteur Sterartiest’ op de zender één. De deelnemende acteurs en actrices zingen een bekend nummer. Kijkers stemmen wie doorgaat en per stem gaat een bedrag naar het goed doel waarvoor de acteur of actrice zingt. Op 24 november 2006 won Stan de finale. Uitgerekend dit najaar komt het programma Sterarcteur Sterartiest terug, meer bepaald op 2 november.

Een jaar later, 30 maart 2007, tekende hij een platencontract waarmee zijn muzikale carrière officieel begonnen was. Eind 2007 verscheen zijn eerste album ‘Welcome Home’. Zijn debuutsingle ‘Scars’ veroverde al gauw een eerste plaats in de Ultratop 50.

Ongekend succes

Zijn succes bereikte een hoogtepunt in 2015 na zijn deelname aan het tv-programma ‘Liefde voor muziek’ op VTM. Daarin coveren artiesten elkaars nummers. Stan coverde het nummer ‘Goeiemorgend Goeiendag’ van Slongs Dievanongs en Brahim, en het nummer ‘Een ster’ van Christoff. Hij bezette zelfs even de eerste twee plaatsen van de Vlaamse Ultratop 50. Op 22 augustus 2015 sleepte hij zo maar even 3 awards op de Zomerhit van Radio 2 en was zijn hit ‘Een ster’ verkozen als zomerhit. In dat succesjaar 2015 gaf hij op 26 november ook een concert voor een volledig uitverkochte Cultuurfabriek in Sijsele.

In 2016 liet hij voor het eerst het Sportpaleis vollopen en dat zelfs drie keer! Dit jaar geeft hij er opnieuw een concert naar aanleiding van zijn 10-jarige muzikale carrière. Hij blijft nog steeds verwonderd van zijn succes. Op zijn jubileumconcert zal hij iets speciaals doen maar wat dat precies zal zijn houdt hij voor zichzelf…

Lees het volledige artikel in de krant ‘Deze Week’ of online op www.dezondag.be/dezeweek.

Meer info over Stan Van Samang: www.stanvansamang.be

LIKE ONS OP FACEBOOK