NIEUWS

Ruil voor één week op een jaar je favoriete radiozender in voor Radio Omroep Sijsele en beleef de kermisweek op je radio!Populairste radiozenders

Voor radio uitzendingen op de FM band is het technisch niet mogelijk om te achterhalen hoeveel luisteraars er zijn. Daarom organiseert het onderzoeksbureau CIM drie keer per jaar een onderzoek bij ongeveer 8000 personen van 12 jaar en meer. Deelnemers houden 7 dagen een luisterdagboek bij waarin ze per kwartier aangeven naar welke radiozenders ze geluisterd hebben.

Als we even een kijkje nemen naar de meest recente luistercijfers van het rapport van augustus 2017 zien we dat iedereen massaal luistert naar de grote nationale radiozenders. Zo neemt Radio 2 als populairste radiozender al onmiddellijk een hap van 31,8% uit het totale marktaandeel. Daarna volgen Studio Brussel met een aandeel van 12,5% en Q-music met een aandeel van 11,1%. Daarmee hebben slechts 3 radiozenders de helft van het totale marktaandeel in handen!

Klik hier om het volledige rapport na te lezen.

Vrije radiozenders

Er zijn ook heel wat vrije radiozenders in Vlaanderen. Het is logisch dat ze een kleiner bereik hebben omdat ze vaak ook een beperkt uitzendgebied hebben. Maar het is opvallend dat het totale aandeel van de talrijke vrije radiozenders samen slechts een kleine 2% zijn. Het geeft aan dat we vooral trouw blijven aan de grote nationale radiozenders.

Maar minister van media Sven Gatz werkt aan een nieuw frequentieplan om de vele lokale radio’s in Vlaanderen leefbaarder te maken. In juni heeft hij 35 lokale radiozenders erkend die kandidaat waren voor een bepaalde uitzendfrequentie in hun streek. Zij kunnen nu de procedure starten om een zendvergunning te bekomen die ingaat in januari 2018.

Graag willen we oproepen om voor die ene week in een jaar even afscheid te nemen van je favoriete radiozender en te luisteren naar Radio Omroep Sijsele van 17 september tot en met 24 september op 107.0 FM of www.radiosijsele.be. Er weerklinkt maar één week op een jaar radio vanuit Sijsele! De afgelopen weken zijn we met ons team druk in de weer geweest om opnieuw boeiende radio te maken: een nieuwe website, nieuwe jingles, samenstelling van reclameblokken, leuke wedstrijden, interviews met bekende en lokale gasten, een stemming voor de ROS top 10. Kortom er valt heel wat te beleven!

LIKE ONS OP FACEBOOK