NIEUWS

In de avondshow vanavond verwelkomen we opnieuw een bijzondere studiogast die bekend is van radio en televisie: Xavier Taveirne.Start carrière met radio

Xavier werd bij de meesten onder ons bekend als presentator, reporter en nieuwslezer bij Radio 2 West-Vlaanderen. Later was hij ook te horen op andere radiozenders bij VRT. Hij presenteerde bij Radio 2 Vlaams-Brabant en Radio 2 nationaal. Op Radio 1 verzorgde hij het gelegenheidsprogramma De Jaren. Maar bij de luisteraars van Radio 1 is hij vooral bekend van het radioprogramma De Ochtend en De Wereld Vandaag. Op 6 januari 2017 was hij voor het laatst te horen op Radio 1.

Nieuwsanker bij Focus TV

Sinds 15 april 2016 onderging onze regionale televisie Focus TV een grondige vernieuwing. Daarbij werd de nieuwsstudio in een volledig nieuw decor gestoken. De uitzending werden sindsdien ook in de veel betere HD kwaliteit aangeboden op digitale televisie van Telenet en Proximus. Ook de avondlus onderging een grondige makeover met herkenbare tunes, subtiele pop-uptekstballonnen en een aftelklok.

Heel belangrijk was dat er sinds die datum voor het eerst in de geschiedenis op regionale televisie een nieuws op zaterdag is met presentatie. Daarbij was Xavier samen met Caroline Verstraete en Charlotte Cattebeke één van de nieuwe nieuwsankers voor het weekendnieuws. Daarvoor heeft hij nog een sportmagazine gepresenteerd op de regionale tv-zender Bruzz (voor stad Brussel).

Van links naar rechts zien we de nieuwsankers in het weekend bij Focus TV: Caroline, Xavier en Charlotte

Presentatie De Zevende Dag

Sinds deze maand presenteert Xavier samen met Phara de Aguirre het bekende en veel bekeken programma De Zevende Dag op zondag. Ze nemen de fakkel over van Tim Pauwels en Ihsane Chioua Lekhli. Door deze carrièreswitch moest hij de presentatie van het weekendnieuws op Focus TV afgelopen zomervakantie stopzetten.

 

We hebben dus heel wat stof voor een interessant interview met een bekende presentator uit de media. Het interview zal je vanavond live horen in de avondshow vanaf 19u30.

LIKE ONS OP FACEBOOK