NIEUWS

In onze avondshow vanavond hebben we hoog bezoek. We verwachten niemand minder dan Ingeborg en onze burgervader Joachim Coens.De rijkgevulde carrière van Ingeborg

Ingeborg is bij de meesten onder ons bekend van haar muzikale carrière. Eén van de hoogtepunten was in 1989 toen het nummer ‘Door de wind, door de regen’ als Belgische inzending voor Eurosong verkozen werd. Het is een nummer dat vast en zeker bij ons nog allemaal bij blijft. Maar Ingeborg is ook bekend al tv-presentatrice van onder meer de programma’s Blind date en Schuif af.

Daarna is Ingeborg op zoek gegaan naar een andere benadering van het leven. Ze heeft het centrum De evolutie opgericht. De evolutie is een centrum voor yoga, meditatie en zelfontwikkeling in Brugge. Het heeft als missie mensen te inspireren en mee begeleiden naar een gezond, vitaal en vervullend leven. Het centrum biedt hiervoor persoonlijke coaching trajecten, workshops en opleidingen aan.

Recent, meer bepaald op donderdag 7 september, stelde Ingeborg haar nieuwe CD voor in de Kapucijnenkerk in Brugge. Maar dat deed ze op een wel heer originele manier met een meezingconcert. Dat werd heel erg gesmaakt werd door het grote publiek. Op de website van de regionale televisie Focus en WTV kan je het verslag van het concert bekijken: www.focus-wtv.be/video/ingeborg-stelt-nieuwe-cd-voor-tijdens-meezingconcert.

Wij hebben deze avond de eer om Ingeborg te mogen verwelkomen in onze Avondshow met Henk Hoekstra om 18u.

Burgervader

Een jaarlijkse trouwe studiogast op Radio Omroep Sijsele is onze burgervader Joachim Coens. Hij hart ligt in onze stad. Projecten zoals Radio Omroep Sijsele vindt hij fantastisch. In onze stad leeft er heel wat. Zo is er op kermiszaterdag een opendeurdag van de voormalige kazernesite in Sijsele dat de Wijk van de toekomst wordt. In de namiddag zijn er twee infosessies gepland in de Cultuurfabriek. We polsen even naar de plannen voor de Wijk van de toekomst.

Maar enkele weken geleden geraakte plotseling ook bekend dat onze buurgemeente Maldegem wilde fuseren met Damme. Dat veroorzaakte veel ophef en riep tegelijk een zee van vragen op waarnaar we het antwoord zoeken:

  • Kan een gemeente van een andere provincie met ons fuseren?
  • Zijn wij dan nog West-Vlamingen of Oost-Vlamingen?
  • En waarom is een fusie interessant?

Ook andere thema’s komen aan bod en wie weet heeft Joachim wel een primeur prijs op de radio…

Kortom, we hebben vanavond heel wat in petto. Stem dus zeker af op onze avondshow vanaf 18u op 107.0 FM of beluister ons via onze website.

Bron foto Ingeborg: www.evolutie.ws

LIKE ONS OP FACEBOOK