NIEUWS

Dit weekend is er zondag opnieuw het streekproductenfestival 'Damme Culinair' waar je kennis kan maken met tal van streekproducten.In de radioshow met Henk Hoekstra afgelopen zondagnamiddag kwamen schepen Rik Strubbe en Joachim Coens even langs in onze studio voor een toelichting over Damme Culinair dat aanstaande zondag 1 oktober plaats vindt.

Record aantal deelnemers

Damme Culinair is dit jaar al aan zijn 14de editie toe. Er nemen zo maar even 50 producenten, verenigingen en chefs deel. Dit is een absoluut record! Voor het plaatsen van de standhouders wordt ook de tuin van Huyze De Grote Sterre gebruikt. Er zijn tenten voorzien voor een gezellige aankleding en een bescherming tegen een eventuele verdwaalde bui.

Onder de deelnemers zien we veel bekende handelszaken uit onze gemeente die heel wat lekkers te bieden hebben. De klemtoon ligt dan ook op de Damse streekproducten.

Uniek dit jaar is de gratis shuttledienst. Deze verbindt de Damse dorpskernen met Damme en de drie Damse brouwerijen. Daarbij kan je in Sijsele de brouwerij Viven van Tony Traen in de Stationsstraat bezoeken. Je kan er kennis maken met het hele gamma van Viven en de Experimentum bieren (klik hier voor meer info). De andere 2 Damse brouwerijen die hun deuren openen zijn Bryggja Brewery (in Moerkerke) en Siphon Brewing (in Oostkerke).

Hieronder kan je het volledige interview van de schepen voor toerisme Rik Strubbe en burgemeester Joachim Coens herbeluisteren.

Praktische info

Damme Culinair vindt plaats in het centrum van Damme op het marktplein, in de stadshallen, in de Jacob van Maerlantstraat en de tuin van Huyse de Grote Sterre. Er is gratis parkeergelegenheid op de randparkings Damme Zuid (langs de Damse Vaart Zuid) en Damme Oost (Oude Sluissedijk). De toegang is gratis.

Meer info

Alle info over Damme Culinair kan je vinden op de website van toerisme Damme: www.visitdamme.be/dammeculinair.

LIKE ONS OP FACEBOOK