NIEUWS

Aanstaande vrijdag 29 september 2017 treedt onze presentator Roland op met zijn rockband Gin Avanse in de Cultuurfabriek samen met BEUK.Je kon het vorige week zondagmiddag ook al horen in het radioprogramma van Roland. Deze week vrijdag is de zoveelste nutteloze comeback van de Sijseelse garagerockband Gin Avanse! De populaire rockband BEUK zal de reünieshow ook ondersteunen met een optreden.

Gin Avanse en Roland

De rockband Gin Avanse werd in 1988 opgericht door Roland Vande Velde (alias ‘Rolle’) en de iets jongere snaken Bart De Naegel (gitaar), Manuel Tamsin (gitaar) en Roel Jacobus (basgitaar). Met voornamelijk eigen nummers rocken ze luidkeels hun maatschappijkritiek en levenslust uit. Begin jaren ’90 gingen de bandleden elk hun eigen muzikale weg verder.

Roland is bekend van zijn begeleidingswerk met zijn akoestische gitaar en zang bij diverse evenementen. Daarnaast kennen we hem ook van zijn optredens met de Moerkerkse zangeres Sofie Dhaens. Voor speciale gelegenheden brengt hij ook een duet met andere zangeressen. Zo zong hij op de begrafenis van burgemeester Dirk Bisschop (10 mei 2014) samen met de zangeres Renée. Hij verleende zijn warme stem aan onze eigen Radio Omroep Sijsele (met eerste uitzendingen in 2009) waar hij radioprogramma’s presenteert. Je kan hem ook horen in diverse reclamespots op Radio Omroep Sijsele. Roland neemt ook de productie en planning van de reclamespots voor zijn rekening.

Maar het kriebelt af en toe om nog eens een comeback optreden te doen met de bandleden van Gin Avanse. De songs die ze gemaakt hebben en de covers die ze brachten blijken nog steeds populair bij het publiek. Daarom deden ze een reünieshow voor het cultuurcafé in de Cultuurfabriek (26 september 2014) en voor de eerste editie van Statierock (24 april 2015) van feestcomité vzw De Statie. Daarbij worden de bandleden ook vergezeld met Laurent Demoor voor de drums.

Foto’s: Statierock 2015 van feestcomité vzw De Statie

Het optreden aanstaande vrijdag is volgens hen echt wel de allerlaatste comeback. Ze zijn deze week al druk aan het repeteren om er iets moois van te maken.

Link met BEUK

BEUK is een driekoppige Brugse rockband met Roel Jacobus (zang en bass), Matthias Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums). Roel en Laurent spelen ook bij Gin Avanse. Vandaar dat zij nu vrijdag de rockband van weleer willen ondersteunen met een optreden met een optreden van hun band.

De rockband BEUK geniet veel bekendheid en maakte al internationale doorbraak in Engeland, Nederland en Frankrijk. Zo speelden ze het afgelopen jaar op zeven Britse concerten. Begin dit jaar reisde BEUK nog naar Engeland voor de uitreiking van de TBFM Music Industry Awards 2017. Je kan dit best vergelijken met de MIA’s maar van de Britse onafhankelijke muziekzender TBFM Hard Rock Hell Radio. BEUK kaapte daar een knappe bronzen plaats weg!

Foto’s: Statierock 2016 van feestcomité vzw De Statie

BEUK brengt stevige rock & roll uit Vlaamse velden. Het zijn echte songs met Vlaamse teksten die over feestvieren, koers en de zin van het leven. Begin februari 2017 stelde BEUK hun nieuwe cd ‘Strak Plan’ voor. De cd is verkrijgbaar aan 10 euro of via http://hyperurl.co/BEUK. Tegelijk loopt dit jaar de Strak Plan Tour met een 20-tal data. De volledige kalender vind je op http://vi.be/beuk en via hun Facebookpagina vind je meer info over de optredens van BEUK: https://www.facebook.com/beukband.

Wij ervaarden vorige week nog hoe populair BEUK is. In onze ROS top 10 kaapten zij een heel erg knappe tweede plaats weg met hun nummer ‘Station Dementia’!

Ludieke reclame

Afgelopen zondag kon je nog een ludieke spot horen op Radio Omroep Sijsele voor het optreden van Gin Avanse en BEUK. De spot is wel iets langer uitgevallen van 20 seconden! Je hoort er onder meer de bekende stemmen van Roland en Roel.

Op de Facebook evenementenpagina van het optreden kan je nog meer ludieke filmpjes zien van hun repetities: https://www.facebook.com/events/274566153042144/permalink/274566173042142.

Praktische info

De Cultuurfabriek is gelegen in de Stationsstraat 22 in Sijsele. Er is voldoende parkeergelegenheid op het Lindeplein (Kloosterstraat). De deuren gaan open op 20u en de optredens vangen aan om 20u30. De toegang is gratis. De opbrengst van de bar gaat naar Music for Life.

LIKE ONS OP FACEBOOK