NIEUWS

Dit jaar pakt het feestcomité vzw De Statie voor de derde keer op rij uit met een heel mooi feestprogramma rond Sijsele kermis.Bestuursleden Stefaan en Tom brachten vanavond een bezoek aan onze radiostudio om hun feestprogramma rond Sijsele kermis toe te lichten. Het hele programma is gebundeld onder de noemer Siesele Kermesse.

Feestcomité vzw De Statie heeft als bedoeling om het sociale leven in Sijsele, en ook de kermis, nieuw leven in te blazen. Op zaterdag 8 april dit jaar nodigden ze de opmerkelijke mannelijke strip formatie The London Knights uit in de Cultuurfabriek in Sijsele. Dit werd heel erg gesmaakt. Op zondag 30 april was er nog het rockfestival Statierock op het Marollenplein. Daarbij traden er zo maar even acht bands op van ’s morgens tot ’s avonds.

Programma van Siesele Kermesse

De laatste weken zijn de bestuursleden An, Alain, Tania, Stefaan en Tom heel er druk in de weer om met een mooi kermisprogramma uit te pakken. Dit jaar wordt alvast veelbelovend met een merkelijke grotere feesttent en bekende artiesten op de affiche. Ze kwamen voor het studiogesprek net van het Lindeplein waar ze hun feesttent samen met enthousiaste vrijwilligers de feesttent opgezet hebben.

Zaterdagochtend opent de feesttent al vroeg voor de kermiswandeltocht. Ze organiseren deze in samenwerking met Levenslijn Damme. Starten kan tussen 8u00 en 15u00. Er zijn verschillende afstanden mogelijk waarbij het start- en eindpunt onze feesttent op het Lindeplein in Sijsele is. Er is ook een extra tussenstop aan de sporthal ’t Veld in Sijsele.

Na de wandeltocht volgt een gezellige avondmarkt die om 18u van start gaat. Er is een heel mooie variatie aan standhouders met drank- en eetstandjes, streekproducten, kledij, juwelen en verzorgingsproducten. Tijdens de avondmarkt zal de bluesband The Claeyssons sfeer brengen in de feesttent.

Zondag kan je vanaf 11u30 genieten van een heerlijke kermismaaltijd verzorgd door Rik Van Haverbeke. Voor slechts 17 euro krijg je overheerlijke frietjes met stoverij en groentjes, en een koffie. Dit alles wordt opgeluisterd door de leukste kermisdeuntjes live op orgel.

In de namiddag staan vanaf 14u twee bekende namen op de affiche die met een spetterend optreden ongetwijfeld ambiance zullen brengen:

  • het Vlaams-Zeeuws stemmingskanon Jacco Ricardo
  • Yves Segers, bekend van tal van Vlaamse schlagers zoals zoals ‘Ik schreeuw het van de daken’, ‘Café De Zwaan’, ‘Waar zijn die handjes’, ‘Een beetje gay’ en ‘Waar is mijn vleeskroket’.

Voor de jongsten onder ons is er zondag doorlopend kinderanimatie.

Ook al plannen na Sijsele kermis

En ook na Sijsele kermis staat er al weer iets op het programma. Op zaterdag 4 november brengt de bekende actrice en cabaretière Els de Schepper haar ludieke lezing ‘Het geheim achter succesvol zijn’ in de Cultuurfabriek in Sijsele.

 

Meer info over het kermisprogramma van vzw De Statie en de lezing van Els De Schepper kan je allemaal volgen op de website www.vzwdestatie.be en de Facebookpagina: www.facebook.com/vzwdestatie.

LIKE ONS OP FACEBOOK